halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Kurator till Brunnsängskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-05

Ansök nu

Kurator till Brunnsängskolan

En dag på jobbet
Vi söker en skolkurator som vill vara med och utveckla det tvärprofessionella arbetet i den samlade elevhälsan. Vårt förebyggande och främjande arbete för alla elevers hälsa, trivsel och utveckling sker i tätt samarbete med både personal, elever och vårdnadshavare. Som kurator på Brunnsängskolan arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande, men också åtgärdande, på både grupp- och individnivå. Du ingår i skolans elevhälsoteam, där står du för den psykosociala kompetensen och tillsammans i EHT har vi ett nära samarbete med arbetslagen på skolan.  Elevhälsoteamet möts varje vecka och har dessutom elevhälsomöten löpande i respektive arbetslag. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp med elevhälsoteamet och annan pedagogisk personal. Vid behov arbetar du med konsultation och handledning av pedagoger i frågor som rör elevers sociala situation. Du kommer att ha möjlighet att genomföra insatser både på gruppnivå och individuellt. 
Som skolkurator kan du vara med och skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande. Du behöver därför vara väl insatt i skolans arbete. Du erbjuds också regelbunden handledning tillsammans med andra kuratorer i kommunen. 

Arbetets innehåll: 
•    Ansvara för ett, utifrån din profession, förebyggande- och främjande arbete i likabehandlings-, trygghetsgruppen och EHT. 
•    Stöd- och motivationssamtal med elever och vårdnadshavare vid oro utifrån beslut i EHT-gruppen. 
•    Ansvara för det övergripande frånvaroarbetet. 
•    Konsultation till enskilda pedagoger eller arbetslag utifrån beslut i EHT-gruppen. 
•    Att vara länken mellan skolan och externa myndigheter så som Socialtjänst och BUP. 
•    Skolsocial kartläggning/utredning av enskild elev/elevgrupp. 
•    Arbeta med elever i grupp i förebyggande syfte eller vid speciella problemsituationer av social karaktär. 
•    Tillsammans med berörd personal hantera kränkningsärenden. 
•    Ha ett tätt samarbete med skolans två socialpedagoger. 

Vem är du?
Krav
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har god kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar. 

Meriterande och personliga egenskaper
Särskilt meriterande är tidigare erfarenhet från arbete som skolkurator eller annat arbete som bedöms som likvärdigt. Du ser dokumentation som en självklarhet. 

Som person är du tillmötesgående i ditt bemötande och lyhörd till din omgivning. Du ansvarar och driver ditt arbete framåt och levererar resultat samt prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du ser möjligheter i förändringar, tar egna initiativ och kommer med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig 
En tjänst, heltid 100 %, som skolkurator för åk F–9

För att du ska få rätt förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb erbjuder vi bland annat:    
- Pedagogisk lunch (till ett reducerat pris)
- Generöst friskvårdsbidrag på upp till 3000 konor per år
- Ett nätverk med kommunens övriga kuratorer.

Välkommen till oss!  
Brunnsängskolan är en F–9-skola med ca 700 elever och ca 85 anställda. Vår verksamhetsidé är ”Skolan där du blir sedd” genomsyrar hela verksamheten. Skolan ligger i Brunnsängsområdet och är en mångkulturell skola med elever från 40 olika länder. På skolan arbetar vi aktivt med allas rätt att bli respekterad för den man är, ett arbete som ger ett gott resultat med ökad medvetenhet hos alla att visa respekt för varandra. Skolan präglas av ett bra samarbete mellan lärare och elever.   
Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Kurator till Brunnsängskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret