halsojobb.se

Kurator till Bergsunds vård och omsorgsboende, Södermalm

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Kurator till Bergsunds vård och omsorgsboende, Södermalm

Vi söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens äldreomsorg.

Temabo arbetar för en salutogen äldreomsorg som fokuserar på vad som är meningsfullt för den boende ur ett hälsoperspektiv. Temabos mål är att alla boende ska få möjlighet att leva hela livet. Vår ambition är att våra verksamheter ska bli föredömen när det gäller salutogen äldreomsorg och där aktiviteter och rehabilitering ses som en naturlig del i vård- och omsorgsarbetet. Vi använder oss av konst, rörelse och musik som ger positiva effekter på hälsan.

Rollen som Kurator.
Du ska arbeta med individuella stödsamtal för de boende samt även närstående vid behov. Samtalen kan ha formen av kris- sorge- och existentiella samtal. Ålderdom, sjukdom samt flytten till ett äldreboende kan utlösa kriser av olika slag. Många äldre har behov av att få tala om existentiella frågor. Tidigare traumatiska händelser i livet kan aktualiseras med den ökade sårbarhet som kan följa med åldrande och sjukdom. En målsättning med samtalen kan vara att stödja den boende i att finna en mening med det som varit och det som är, en minskad oro och acceptans. Många äldre har en önskan om att få knyta ihop sitt liv, att få tala om händelser i barndom, ungdom och vuxenliv. Som arbetsuppgift ingår även att handleda personal.

För att motsvara de kompetenskrav som vi ställer på dig är det en förutsättning att du är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning gärna med erfarenhet från äldreomsorg. Meriterande är vidareutbildning i psykoterapi, steg 1. Du är intresserad av att jobba i en äldreomsorg som utgår från individen i ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att arbeta såväl självständigt som i team. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning 80 %. Provanställning tillämpas
Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor, kontakta Verksamhetschef Anna-Karin Moritz (073-654 79 00).

Vi tar endast emot ansökan via e-post! Skicka din ansökan till anna-karin.moritz@temabo.se

Vi söker även kurator till flera andra enheter i Stockholm, bla Berga, Tryggheten, Kampementet, och Enebcken..

Dela detta jobb

Kurator till Bergsunds vård och omsorgsboende, Södermalm

A&O Ansvar och Omsorg