halsojobb.se

Kurator med uppdrag inom Tema Inflammation och Infektion

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Kurator med uppdrag inom Tema Inflammation och Infektion

Är du utbildad socionom med intresse för teamarbete? Lockas du av en stimulerande och utvecklingsinriktad miljö? Vi söker nu en kurator för uppdrag inom Tema Inflammation och Infektion i Solna.

Medicinsk enhet Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 100 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhusets teman och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.

Om tjänsten

Nu söker vi dig som vill bli en del av vår kuratorsgrupp inom sektion Inflammation Infektion Hjärt kärl och Neuro i Solna. Tjänsten är på heltid i Solna, med tillträde omgående. 

Som kurator inom vår verksamhet arbetar du självständigt och ingår i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Teamet träffas på regelbundna möten, där din kompetens som socionom behövs för att kunna arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten runt patienten i den medicinska kontexten, och bidra med en helhetssyn på människan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

 • rådgivning i sociala frågor  
 • myndighetskontakter  
 • samarbete med andra vårdgivare, såväl internt som externt, samt frivilligorganisationer  
 • kris- och stödsamtal  
 • leda olika former av patientträffar
 • att ta emot och handleda socionomstudenter  

I denna tjänst kommer du främst att arbeta för och möta patienter med maligna hjärntumörer, men kuratorsarbete med andra patientgrupper kan komma att ingå. Uppdraget omfattar både slutenvård och öppenvård. 

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  

Vi erbjuder 

Hos oss blir du del av en spännande verksamhet i förändring. Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem, och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. Självklart får du också del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.   

Kvalifikationer  

Krav:

 • Socionomexamen
 • Erfarenhet av kuratorsarbete
 • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård
 • Erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående
 • Magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsterna
 • Legitimation som hälso- och sjukvårdkurator.

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Vi ser fram emot din ansökan!  

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Kurator med uppdrag inom Tema Inflammation och Infektion

Karolinska Universitetssjukhuset