halsojobb.se

Klinisk farmaceut/Apotekare till Tiohundra i Norrtälje

Företag Tiohundra AB
Ort
Utgår

2019-10-13

Ansök nu

Klinisk farmaceut/Apotekare till Tiohundra i Norrtälje

Om oss
Läkemedelsenheten ansvarar för läkemedelsfrågor gällande läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering i verksamheterna. Enheten består av 4 medarbetare samt har expertstöd från vårdbolagets chefsfarmaceut som arbetar bolagsövergripande. Enheten är organisatoriskt placerad under vårdavdelning 4, en medicinsk avdelning som även denna tjänst kommer att tillhöra.

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen. Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör oss unika i Sverige. Vårt innovativa och effektiva arbetssätt höjer kvaliteten och skapar mervärde för patienter, brukare, närstående och medarbetare. Detta gör oss också till en attraktiv arbetsgivare, vilket återspeglas i våra höga resultat i medarbetarenkäten. Tiohundra samverkar i Norrtäljemodellen som är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts fram av socialdepartementet som en förebild att ta efter. Du når oss enkelt med bekväm och wifi-utrustad direktbuss från Stockholm.  

 
Om tjänsten
TioHundra satsar framöver på att utveckla farmaceutiskt stöd i vården och söker nu en farmaceut för stöd till hälso- och sjukvård i läkemedelsfrågor av operativ och strategisk karaktär samt med klinisk farmaci. Det övergripande syftet med arbetet är att öka patientsäkerheten genom att förebygga och rätta till läkemedelsfel i vårdens övergångar, förbättra läkemedelsanvändningen samt stödja sjuksköterskor och läkare på ett vårdnära sätt i allt som rör läkemedelsbehandling. Att driva projekt och förbättringsarbeten inom klinisk farmaci som leder till effektivare och säkrare läkemedelsanvändning kommer att vara en naturlig del av ditt arbete.

Arbetsuppgifter som kan bli aktuella är: Arbete med läkemedelsgenomgångar Patientsamtal med fokus på läkemedelsanvändning Iordningställande av läkemedel Uppstart av slutenvårdsdoser Utredning av farmaceutiska frågeställningar på uppdrag av förskrivande läkare, t ex frågor om beredningsformer, interaktioner och biverkningar Läkemedelsrelaterade utbildningsinsatser
Om dig
Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller legitimerad receptarie med magisterexamen. Magisterprogrammet inom klinisk farmaci är meriterande, liksom relevanta kurser inom området (klinikorienterad farmaci, fördjupad farmakoterapi) och tidigare erfarenhet av vårdnära arbete. Eftersom arbetet till stor del sker vårdnära och i vårdmiljö ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Arbetet kräver att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska, samt att du är väl förtrogen med MS Office-program.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet.

Dela detta jobb

Klinisk farmaceut/Apotekare till Tiohundra i Norrtälje

Tiohundra AB