halsojobb.se

-->

Gren-ST-läkare till Barnhematologi, immunologi och HCT

Ort
Utgår

2019-11-22

Ansök nu

Gren-ST-läkare till Barnhematologi, immunologi och HCT

 

Patientflödet Barnhematologi, immunologi och HCT är en del av Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Tema Barn- och kvinnosjukvård vid Karolinska Universitetssjukhuset. Vi är den största enheten för icke-malign hematologi samt MDS och MPD, immunbrist och blodcellstransplantation (HCT) i Sverige och Norden. Hos oss utreds och behandlas barn med sjukdomar inom de angivna områdena och vi ansvarar för vården pre- och post-HCT. Vi bemannar även CAST, Karolinska Universitetssjukhusets patientområde för allogen HCT, med barnläkare. Patientflödets verksamhet är förlagd till Huddinge.
 
Om tjänsten
Vi har tätt samarbete med Patientflödet Barnonkologi och koagulation samt de andra högspecialiserade patientflödena inom Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Patientflödet har ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete, framförallt knutet till CLINTEC vid Karolinska Institutet, men även med andra institutioner inom Karolinska Institutet.
Vi behöver fler medarbetare på grund av ökande patientunderlag, nya behandlingar och för att möjliggöra akademiskt arbete. Därför söker vi nu:
 
- 2 st ST-läkare i slutet av sin ST i barn- och ungdomsmedicin alternativt specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin som vill specialisera sig i barn- och ungdomshematologi och -onkologi.  
 
Arbetsuppgifter:
Kliniskt arbete med tillhörande utvecklingsarbete inom området. Jourtjänstgöring vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus ingår i tjänsten. Det finns goda möjligheter att kombinera tjänsten med egen forskning. 
Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd till vårt patientflöde. Vi planerar att tjänstgöringen skall leda fram till kompetens i grenspecialiteten barn- och ungdomshematologi och -onkologi, dvs tjänstgöring i patientflödet Barnonkologi och koagulation kommer att bli aktuellt.
    
Anställningsform:
Heltid, tillsvidare. Tillträde efter överenskommelse.    

Vi söker
Du bör vara stresstålig, bra på att organisera, vara flexibel och ha god samarbetsförmåga med samtliga personalkategorier. Du bör vara initiativrik och ha förmåga att driva självständiga projekt i klinik och forskning.     

Kvalifikationer
Du som söker har ett uttalat intresse för hematologi, immunbrist och HCT. Du är vid tillträdet specialistkompetent i barn- och ungdomsmedicin. Tidigare arbetserfarenhet av hematologi, onkologi, immunologi eller HCT är ett krav, till exempel under ST-utbildning. Vetenskaplig erfarenhet på forskarstuderandenivå eller högre, helst inom för verksamheten relevant område är meriterande. Genomförda utvecklingsarbeten inom fältet är meriterande.    

Välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Gren-ST-läkare till Barnhematologi, immunologi och HCT

Karolinska Universitetssjukhuset