halsojobb.se

logga

Framtidens enhetschef till enheten Unga vuxna och Vuxna Socialförvaltningen Norrtälje kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-14

Ansök nu

Framtidens enhetschef till enheten Unga vuxna och Vuxna Socialförvaltningen Norrtälje kommun

Socialt arbete- på riktigt!

I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera på människorna som behöver vårt stöd. Här ska vår värdegrund - invånaren förstallas lika värde och höga förväntningar – vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete.

Välkommen till socialtjänsten i Norrtälje kommun där vi är stolta över att bedriva socialt arbete- på riktigt!

 

Rollen som vår enhetschef

Detta är en spännande roll i en förvaltning som är under förändring. I rollen kommer du ha personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten där du är genuint intresserad av att driva avdelningen och förvaltningen framåt. Vidare ansvarar du för att bedriva ett systemiskt utvecklingsarbete med omvärldsbevakning. Du leder och inspirerar våra duktiga medarbetare på enheten i det vardagliga arbetet och drivs av att vara del i en modern, modig och nytänkande socialtjänst. 

Du ansvarar för att din enhet tar aktiv del och driver arbetet med det team- och nätverksbaserade arbetssättet som är en av grunderna i socialförvaltningen 2.0.

Du kommer driva utveckling och förändring

Du säkerställer nära samarbete inom enheten, på avdelningen och inom förvaltningen. Du utvecklar din verksamhet i nära samarbete med ledningsgrupp och avdelningen för stöd och utveckling. Du tar ansvar för helheten och har höga förväntningar på dig själv och dina medarbetare. Du arbetar med hög grad av tillit och engagemang.

Du är intresserad av digitalisering och omvärldsbevakning, allt för att möjliggöra bästa möjliga socialtjänst för de som behöver oss. Du har en förståelse för varför mod tillit och kärlek (engagemang) är viktigt på arbetet. Att du är trygg med att det enda konstanta är förändring tar vi som självklart.

Vi behöver ditt positiva driv och engagemang

Vi befinner oss på en förändringsresa som vi hoppas kommer inspirera dig till att vilja bidra. I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra chefer. Vi tror att med en riktigt bra ledare som verkligen bryr sig, lyssnar på sina medarbetares idéer och förstår hur viktigt det är att alltid sätta invånaren i första rummet – så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verklig skillnad för våra invånare.

Vi uppskattar att du förstår skillnaden mellan chef och ledare. Du vågar styra. Du har erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete. Du gillar struktur, är noggrann och förstår varför detta är viktigt för dina medarbetare. Du tycker att problem är något som ska lösas, inte ältas, och du bryr dig, på riktigt.

Är du vår nya enhetschef?

Du har en bakgrund som socionom med erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom kommunal socialtjänst. Du har även erfarenhet av arbete med missbruk och att du är väl insatt i socialtjänstlagstiftningen. Du har intresse och förståelse för ekonomi och styrning och har en bred analytisk förmåga för att kunna göra bedömningar. Vidare har du en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering.

Hos oss syns det vad du gör

I vår enhet Unga vuxna och Vuxna möter du invånare från 18 år med behov inom missbruks- och beroendevård. Vi arbetar nära med vår egen öppenvård med gemensamma mål för att kunna möta de behov som finns. För oss är det viktigt att kombinera hög rättssäkerhet med hög service.

Vårt erbjudande

Vi hoppas att rollbeskrivningen gjort dig nyfiken. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. Det finns god möjlighet till distansarbete samt möjlighet att arbeta på restid till och från hemmet. Men framförallt ett stimulerande arbete i en spännande, modig och inspirerande förvaltning där vi alltid vill lite mer.

Intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse. 

Dela detta jobb

logga
Framtidens enhetschef till enheten Unga vuxna och Vuxna Socialförvaltningen Norrtälje kommun

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret