halsojobb.se

Förenade Care söker vård- och kvalitetschef

Ort
Utgår

2019-12-26

Ansök nu

Förenade Care söker vård- och kvalitetschef

Förenade Care är ett familjeföretag inom vård och omsorg, hälso- och sjukvård, socialt boende, personlig assistans och måltidsservice. Vi lägger särskilt stor vikt vid kvalitetsutveckling och en engagerad, välutbildad personal. Olika människors olika behov är centralt i alla delar av vår verksamhet. Beslutsvägarna är korta och vi är varandra nära i insikten att vårt jobb och våra insatser gör skillnad till det bättre för människor som behöver stöd i livet.

Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. 

Vi erbjuder interna och externa utbildningar, friskvård samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service. Vi erbjuder marknadsmässig lön och förmånserbjudanden.

Förenade Care är ISO-certifierat inom kvalitet (ISO 9001), miljö (ISO 14001) och arbetsmiljö (OHSAS 18001). 

ARBETSUPPGIFTER 
I rollen som vård och kvalitetschef är du ansvarig för ledningssystemet i Förenade Care och ska säkra utvecklingen ur ett kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöperspektiv. I ditt uppdrag har du har ett nära samarbete med olika funktioner inom företaget såsom bl.a. medicinsk ansvariga sjuksköterskor (MAS:ar), samordande kvalitetsansvarig, dietist, måltidssamordnare, vårdcontrollers, regionchefer, anbud- och marknadsavdelningen och HR-avdelningen.
Du har befogenhet att ge riktlinjer för genomförande av nya rutiner och utvecklingsområde avseende ledningssystemet och fastställa verksamhetsmål i samråd med verkställande ledning och samverkar i strategiska ledningsfrågor som påverkar verksamheternas inriktning.

Du arbetar med att leda, planera och utveckla företagets övergripande vård och omsorgsarbete och är ansvarig för uppföljning av lagefterlevnad avseende vård och omsorg. Du har i dessa frågor ett nära samarbete med företagets MAS:ar och regionchefer. I din roll är du också ansvarig för att ge riktlinjer kring övergripande utbildningsinsatser inom området vård och omsorg.
Du hanterar anmälningsärende avseende Lex Sarah tilsammans med regionchef och informerar verkställande ledning om aktuella anmälningsärende gällande Lex Maria och Lex Sarah.
Du arbetar med utvärdering av verksamheterna och har ett uppföljningsansvar gällande interna egenkontroller, följsamhet till kvalitetsregister med efterföljande analys tillsammans med berörda funktioner.
I din roll ingår personalansvar avseende företagets MAS:ar, vårdcontrollers, dietist, måltidssamordnare,  och samordnande kvalitetsansvarig med arbetsmiljöuppgifter enligt delegering.
Rollen är direkt underställd VD och du ingår i verkställande ledning.

KVALIFIKATIONER 
Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med mångårig erfarenhet utifrån operativt arbete som sjuksköterska och i ledande ställning inom vård och omsorg. Du är väl insatt i gällande lagar och författningar för vård och omsorg och har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsmål.
Du har intresse för utveckling av kvalitetsfrågor inom vård och omsorg och är tydlig och säker i ditt ledarskap.
Du har intresse och förmåga att på ett pedagogiskt sätt informera, genomföra presentationer och utbildningar för personal och chefer. Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha god datavana.
För uppdraget krävs erfarenhet och intresse för arbete med ledningssystem, där kunskap och erfarenhet av ISO standarder och certifiering är meriterande.

PERSONLIGA EGENSKAPER 
Vi ser att du är en utåtriktad och positiv person som gillar att jobba strukturerat, noggrant och målmedvetet. Du är pedagogisk, har lätt för att förklara och förtydliga.
Vidare är du bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Dessutom är du kreativ och kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Detta innebär att du är nyfiken, lösningsorienterad och diplomatisk i ditt förhållningssätt.
Vi förutsätter att du har en affärsmässig och analytisk förmåga samt är utvecklingsintresserad.
I ditt ledarskap har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer, såväl internt som externt. Du är lugn, stabil, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Det är viktigt att du kan vara både stödjande och tydlig. Du har också en förmåga att leda dina medarbetare i arbetet mot gemensamma mål, även de ekonomiska. Du har också en drivkraft som gör att du kan driva förändrings- och utvecklingsarbete, där dina medarbetare får inspiration och kraft av dig. 

ERFARENHET KRÄVS
Ja. 
B-körkort är ett krav.

ARBETSTID/VARAKTIGHET 
Tillsvidareanställning 100 %, provanställning tillämpas under 6 månader.
Placering på huvudkontoret i Malmö.
Resor ingår i tjänsten.

LÖN 
Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns. 

TILLTRÄDE
Enlig överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM
Ansökningar behandlas löpande.

ANSÖKAN
Välkommen med din skriftliga ansökan och CV.

KONTAKTPERSON 
MADELEINE LUNDSTRÖM
Vice VD, Kvalitetschef
E-post: madeleinel@forenadecare.com
Tel: 040-601 81 00 

UTDELNINGSADRESS 
Förenade Care, Murmansgatan 126, 212 25 Malmö

Dela detta jobb

Förenade Care söker vård- och kvalitetschef

Förenade Care AB