halsojobb.se

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Beskrivning

Sektor Social omsorg söker en LSS handläggare.

Sektor Social omsorg är indelad i tre verksamhetsområden, individ- och familjeomsorg, arbetsmarknadsenheten och försörjningsstöd samt LSS och socialpsykiatri. Myndighetsutövning inom LSS och socialpsykiatri samt utförarverksamheter som bostad med särskild service, personlig assistans, korttidsboende och boendestöd ingår i verksamhetsområde LSS och socialpsykiatri.

Arbetsuppgifter

Som LSS handläggare inom social omsorg kommer du att få ett spännande och utvecklande arbete. Du kommer ingå i ett team tillsammans med två erfarna handläggare med bred kompetens inom området. Inom arbetsgruppen sker ett kontinuerligt utvecklingsarbete. För närvarande tas bland annat en metodhandbok fram för myndighetsutövningen.

Huvuduppgiften är att arbeta med myndighetsutövning inom LSS och socialpsykiatri. Det innebär att du kommer utreda och fatta beslut utifrån insatser inom LSS samt boende, boendestöd och dagverksamhet inom socialpsykiatri. Utifrån de ärenden du tilldelas lägger du själv upp ditt utredningsarbete. All dokumentation utförs i Procapita verksamhetssystem. Som stöd i handläggningsprocessen träffas handläggare och verksamhetschef en gång i veckan för metodstöd och ärendehandledning.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du är socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning.  

Du behöver vara självgående, kunna strukturera och driva dina egna ärenden. Vi ser gärna att du tycker om utvecklingsarbete och samarbetar bra med dina kollegor samt interna och externa samarbetspartners. Du behöver kunna kommunicera både skriftligt och muntligt efter mottagarens behov. Då du arbetar i en kommunal verksamhet behöver du ha en helhetssyn och se din del i den kommunala verksamheten.  

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av målgruppen
- Erfarenhet av handläggning inom lagområdet LSS eller SoL
- Erfarenhet av Procapita verksamhetssystem

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde 2020-09-15 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 23 augusti 2020.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logga

Finspångs kommun söker handläggare LSS och socialpsykiatri

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-23

Ansök nu

Dela detta jobb