halsojobb.se

Familjebehandlare/ Ungdomsbehandlare

Företag Habo kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-19

Ansök nu

Familjebehandlare/ Ungdomsbehandlare

Arbetsplatsen
Socialförvaltningens individ- och familjeomsorg (IFO) är organisatoriskt uppdelad i en grupp för Barn och Unga och en Vuxengrupp.
Barn och Unga arbetar med myndighetsutövning och uppföljning av beslutade insatser. Vi arbetar med familjehem och familjerätt. Vi har en öppenvård som består av familjebehandlare och fältsekreterare. Vi har även en socionom på familjecentralen
Arbetet leds av 1:e socialsekreterare.

Arbetsuppgifter
Familjebehandling/ungdomsbehandling arbetar med barn och unga 0-20 år och deras familjer. Vi arbetar i nära samarbete med socialtjänstens olika enheter. Uppdragen från utredande socialsekreterare beskriver barnets behov och mål för insatsen och sedan skapar vi, tillsammans med familjerna, hur och vad vi tillsammans ska arbeta med för att nå målen.
I arbetet har du stor frihet att planera och genomföra ditt arbete men också stöd och extern handledning kontinuerligt. Arbetet sker i familjernas hem men även i vår lägenhet eller på annan plats.
Arbetet sker i olika familjekonstellationer och vid behov även tillsammans med andra från individernas nätverk. Vi arbetar såväl enskilt som i team beroende på hur våra uppdrag ser ut. Visst kvällsarbete ingår.
Vi har även löpande föräldrastödsprogram.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-04-19
Arbetsgivarens referensnummer: 2021-416

Upplysningar
Bibbi Åhgren
Avdelningschef IFO
036-442 83 25

Facklig företrädare nås via kommunens växel
036 442 80 00

Dela detta jobb

Familjebehandlare/ Ungdomsbehandlare

Habo kommun