halsojobb.se

Erfaren sjuksköterska till barnonkologisk dagvård/slutenvård, Solna

Ansök nu

Erfaren sjuksköterska till barnonkologisk dagvård/slutenvård, Solna

Vi erbjuder

 • Ett otroligt stimulerande och utvecklande arbete med mycket glädje

 • En härlig arbetsplats med fina och duktiga arbetskollegor

 • Ett arbete där alla i teamet jobbar professionellt för att stötta och stärka det sjuka barnet/ungdomen samt deras anhöriga genom hela sin behandling och även efteråt

 • Bred erfarenhet av barnonkologisk omvårdnad i framkant där många kollegor har arbetat länge och har stor erfarenhet och kompetens

 • Goda möjligheter till utbildning och fortbildning med inriktning på barnonkologi

 • Individuell introduktion med utgångspunkt i dina tidigare erfarenheter

 • Stor möjlighet till att vidareutvecklas inom olika ämnesområden

Om oss
På barncancerenheten plan 12, Astrid Lindgrens barnsjukhus, Nya Karolinska i Solna, vårdar vi patienter med komplexa tumör- och blodsjukdomar med mer eller mindre stort omvårdnadsbehov. Vi vårdar barn i åldrarna 0-18 år och vi jobbar alltid åldersanpassat utifrån ett barnrättstänk för att ge den bästa vården för varje enskilt barn.

På vår dagvård har vi dessutom sjuksköterskeledda uppföljningsmottagningar för barn med leukemi i underhållsfasen och där har vi även Nyckelmottagning som innebär teambesök med läkare/sjuksköterska med inriktning sena biverkningar och ett psykosocialt stöd vid 13, 17 och 18 års ålder.

Vår barncancerenhet är en av de största enheterna för barnonkologisk vård både inom Sverige och Norden.

Om tjänsten
Som sjuksköterska på barnonkologen arbetar du tillsammans med vårdteamet, bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska och paramedicinare, nära det sjuka barnet och dess familj. Du har högspecialiserade arbetsuppgifter i form av avancerad läkemedelshantering (till exempel cytostatika), tumöroperationer pre- och postoperativt, provtagning, handhavande av centrala infarter samt undervisning och förberedelser av barn och familjer. I rollen som sjuksköterska är du också ett stöd för barn och anhöriga i kris.

Som dagvårdssjuksköterska/kommer du:

 • Förbereda och assistera narkosledda behandlingar och undersökningar såsom lumpbal och crista punktion

 • Ge cytostatika- och andra avancerade behandlingar som främst ges i centrala infarter

 • Ge lustgas till stickrädda barn

 • Med kort varsel ge akuta transfusioner när blodvärden avviker

 • Utföra andra oplanerade åtgärder som sondsättning och provtagningar

Vi rekryterar nu nya medarbetare både till vår dagvård och slutenvård. Placering beslutas utifrån tidigare kunskaper/erfarenheter och intresse.  

Vi söker
Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med sjuka barn och deras familjer.Du har en empatisk förmåga och personlig mognad för att möta barn som nyligen har fått en cancerdiagnos, svårt sjuka patienter och oroliga närstående.

Du vill ha ett arbete där du får arbeta självständigt och ta eget ansvar och där god kommunikation och samarbetsförmåga med familjer, barn och andra yrkesgrupper är utomordentligt viktigt.

Dagvården kräver:

 • Flexibilitet till att ställa om och tänka nytt

 • Självständigt kunna driva det egna arbetet

 • Trygghet och vana att möta barn och familjer i kris

 • Samarbetsförmåga- teamarbete

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdom.

Har du läst Barnonkologisk omvårdnad 30hp eller har flera års erfarenhet av arbete inom barnonkologi eller annan barndagvård är det meriterande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation
- Specialistbevis

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har transportteam som hämtar de allra sjukaste över hela världen och bedriver även ECMO-vård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt
samarbete.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Erfaren sjuksköterska till barnonkologisk dagvård/slutenvård, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset