halsojobb.se

Allmänpsykiatriska öppenvården söker en enhetschef till mottagningen i Örebro. Vi söker dig som har erfarenhet, engagemang och intresse för ledning och utveckling, samt ett stort intresse av psykiatrisk verksamhet.  Mottagningen har senaste året genomfört ett stort arbete med att förändra struktur och arbetssätt, och du måste som chef vara engagerad i att fortsätta utveckla verksamheten samt implementera pågående processer.

Arbetsuppgifter:
Som chef i Region Örebro län arbetar du utifrån vår vision och värdegrund. Du leder utifrån angivna mål och följer upp resultat, samt har ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap som främjar lärande och utveckling. Du tar stort eget ansvar och är samtidigt en lagspelare.
Psykiatrin är en verksamhet som förutsätter gott samarbete mellan professioner, mellan enheter, mellan verksamheter och med samhällets övriga resurser för målgruppen. Som enhetschef ingår du i verksamhetens ledningsgrupp som består av verksamhetschef, fem enhetschefer, vårdutvecklare, klinikassistent samt medicinskt ansvarig läkare. 
Du är arbetsgivarens representant på enheten vilket innebär att du ansvarar för såväl arbetsmiljö som ekonomi och vårdmiljö. Du måste kunna leda och motivera dina medarbetare, skapa, säkerställa och upprätthålla gott samarbete internt och externt. I samarbete med andra professioner säkerställa patientsäkerhet och vårdgaranti samt ha ordning och reda på rutiner och ekonomi.
Du representerar allmänpsykiatriska kliniken i olika samverkansforum såväl internt som externt. Tillsammans med verksamhetschef och medicinskt ansvarig läkare har du det övergripande ansvaret för att initiera och leda utvecklingen av nödvändiga rutiner och metoder för verksamheten. 
Hos oss får du en individuell introduktion, mentor som stöd och en regelbunden fortbildning. Region Örebro län har ett särskilt utbildningsprogram för chefer. 

Kvalifikationer:
Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård, social omsorg, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ledarskapsförmåga och tidigare chefserfarenhet är ett krav. Vidareutbildning inom arbetsledning och administration är meriterande liksom erfarenhet av arbete inom psykiatrin samt kunskap om de lagstiftningar som styr verksamheten.
Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en god förmåga att leda medarbetarna. Du har en god självkännedom och är trygg i din ledarskaps- och arbetsgivarroll. Som person har du en positiv grundinställning, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid, dagtid. Inom Psykiatrin utifrån din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande om fyra år.

Tillträde:
Tillträde, snarast , enligt överenskommelse.
Intervjuer sker löpande

Upplysningar:
Anna Berggren, verksamhetschef
Telefon: 072-146 64 85

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Helena Nyrén, 072-148 08 59
SACO, 019-602 03 37
Vision, Solveig Kiel Israelsson, 019-602  27 58

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2019-03-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Allmänpsykiatriska mottagningen i Örebro har cirka 25 medarbetare. Till mottagningen hör även två subspecialiserade enheter med dövpsykiatri och traumamottagning.  Allmänpsykiatrin har i uppdrag att utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter som remitterats, sökt själva eller på annat sätt hänvisats till mottagningen. Vid mottagningen arbetar läkare, psykologer/psykoterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, skötare och kuratorer samt  medicinska vårdadministratörer. Mottagningen finns på USÖ i L- huset.  Vi arbetar med både individuell behandling och gruppbehandling samt med såväl planerade som akuta besök där det krävs insats av specialistvårdsresurser. Vi har konsultativa insatser mot andra aktörer och mottagningen har en egen telefonrådgivning. 
Allmänpsykiatriska  öppenvården  är en av fem kliniker inom område psykiatri. Kliniken har ett länsuppdrag med öppenvårdsmottagningar i Örebro, Karlskoga, Hallsberg och Lindesberg. Kliniken består av allmänpsykiatrisk öppenvård med enheter inom rehabilitering, affektivmottagning, traumamottagning samt en enhet för döva, hörsel- och synskadade. Kliniken har cirka 200 medarbetare inom olika yrkeskategorier som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan samt jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fem verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen.

Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Enhetschef till allmänpsykiatrisk öppenvård

Företag Region Örebro
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb