halsojobb.se

Logga

Enhetschef - Sektion Vuxen, avdelning för Myndighetsutövning

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-23

Ansök nu

Enhetschef - Sektion Vuxen, avdelning för Myndighetsutövning

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Sektion Vuxen är en del av Socialtjänstens nya avdelning - Avdelning för  Myndighetsutövning.

Fr.om 1/5 2019 går socialtjänsten in i en ny organisation där större delen av utförarverksamheten är i Avdelningen för social omsorg och myndighetsbeslut (beställare) samlas i Avdelningen för myndighetsutövning.

Sektion Vuxen består av Biståndsenheten SoL, LSS och utredningsenhet för socialpsykiatri och missbruk. Sektionen leds av sektionschef och två enhetschefer.

Vi söker nu dig som vill leda arbetet med myndighesutövningen inom områdena socialpsykiatri, LSS och missbruk. 

Målet med verksamheten är att leverera rätt verksamhet, i rätt tid, i rätt omfattning, till rätt kostnad och till en god kvalitet. Vi arbetar med att tillgodose de flesta behov genom goda hemmaplanslösningar och god samverkan. Individen ska vara i fokus och vi ska ge samordnade och gränsöverskridande insatser.

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef ansvarar du för ca 17 medarbetare. Du ingår i sektionens ledningsgrupp och är aktiv och drivande i samverkan och att säkerställa en verksamhet av god kvalitet. Till din hjälp har du två förste socialsekreterare som leder och fördelar det dagliga arbetet.

Du ska driva ett kunskapsbaserat, systematiskt  och kreativt utvecklings- och kvalitetsarbete. Som enhetschef krävs att du har ett nära ledarskap och genom detta kan engagera, entusiasmera och verka för en god arbetsmiljö. Du har ett operativt ansvar för verksamhetens alla delar, ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhet. Du arbetar med mål och styrning, månadmått, ekonomi och uppföljning där du regelbundet rapporterar till din sektionschef. Samverkan internt och externt är centralt för ett gemensamt resursutnyttjande och för den enskildes bästa.

Kvalifikationer
Du har en adekvat högskoleutbildning,som socionom eller motsvarande. Du har goda kunskaper och stort intresse för enhetens verksamhetsområden,  dess lagstiftning och tillämpning. Du är en målinriktad problemlösare och ser dialog och kommunikation som centrala ledningsverktyg. Du har erfarenhet av att vara chef och du är trygg i ditt ledarskap, är strukturerad, tydlig och lyhörd. Du har förmåga att sätta igång aktiviteter och nå resultat i syfte att möta de utmaningar och förändringar som verksamheten står inför.

Du har stöd i ditt uppdrag av chef och kollegor och stabsfunktioner. Uddevalla kommun erbjuder ett rikt friskvårdsutbud, interna utbildningar och ledarforum  mm.

Villkor
Körkort.

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Enhetschef - Sektion Vuxen, avdelning för Myndighetsutövning

Uddevalla kommun