halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Boendestödjare till Hunnebergsgården

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-16

Ansök nu

Boendestödjare till Hunnebergsgården

Om arbetsplatsen

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ & familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/ eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården. 

Hunnebergsgårdens boende är för personer över 18 år med psykisk och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, missbruk kan förekomma. Boendet omfattar 17 lägenheter och Hunnebergsgården ligger i de centrala delarna av Linköping. Arbetsgruppen består av 13 medarbetare. Våra boende har tillgång till personal dygnet runt vilket innebär att dina arbetstider är förlagda dag/kväll samt helg. Boendet är bemannad med vaken natt. Individerna som hör till boendet är en blandad åldersgrupp och har hjälp med omvårdnad. 

Arbetsbeskrivning

Utifrån ett kontaktmannaskap ansvarar du för att tillsammans med den boende att strukturera dennes vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas tillsammans med den boende i en genomförandeplan utifrån individens behov. Stöd skall ges med respekt för självbestämmande och integritet och ges på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. Verksamheten arbetar med ESL (Ett Självständigt Liv) där syftet med insatsen är att ge personen ökade möjligheter till ett självständigt liv. 

I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda och motivera de boende till aktiviteter/social gemenskap/sysselsättning med stöd av MI och ett pedagogiskt förhållningssätt. Att föra social dokumentation och arbeta aktivt med uppföljning av genomförandeplaner ingår i arbetet. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande. Stöd kommer nu även ges till klienter i ordinärt boende efter biståndsbeslut enligt SoL. Insatserna kan vara praktiskt pedagogiskt stöd, stöd i myndighetskontakter, stöd i ekonomisk planering, stödsamtal med mera.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med undersköterskeutbildning med inriktning psykiatri/skötarutbildning. Erfarenhet av psykiatri och/eller neuropsykiatri är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete och/eller socialt arbete. Meriterande är också om du har utbildningar inom området och har genomgått ESL-utbildning och MI-utbildning. God svenska i tal och skrift krävs då vi använder språket som arbetsredskap. Även god datorvana då du i din tjänst kommer att dokumentera. Körkort för manuell växellåda är önskvärt.

Vi söker dig som är engagerad i ditt arbete och kan entusiasmera dina kollegor och din omgivning. Du klarar av att behålla lugnet och vara stabil under stressiga förhållanden, samt är lyhörd och arbetar lågaffektivt. Du kan planera och organisera ditt arbete effektivt tillsammans med andra, likväl som självständigt. Att samarbeta och samverka med utomstående och interna aktörer är en självklarhet för dig, och du har lätt för att anpassa dig till förändringar. I ditt arbete kan du väga för och nackdelar mot varandra, ta beslut och visa på ett gott omdöme i dina val. Du tycker om utmaningar och du tar ansvar för dina uppgifter. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: 20220201 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8357

Dela detta jobb

Boendestödjare till Hunnebergsgården

Linköpings kommun