halsojobb.se

Boendestödjare till Gränsliden träningsboende

Ansök nu

Boendestödjare till Gränsliden träningsboende

Om arbetsplatsen

Kom och skapa bra dagar tillsammans med oss och våra unga vuxna! Gränsliden är ett träningsboende som startade mars 2016. Träningsboendet är till för personer mellan 19-29 år med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Målet för de som bor här är att skaffa sig förutsättningar och färdigheter för att självständigt klara av ett eget boende. Här bor den unga vuxna i max två år och när individen flyttar från oss finns möjlighet till fortsatt stöd av Gränslidens personal. Boendet ligger i natursköna Tallboda, mellan Linköping och Linghem.

Arbetsbeskrivning 

Utifrån ett kontaktmannaskap ansvarar du för att tillsammans med den boende strukturera dennes vardag. Insatsernas omfattning och innehåll utformas tillsammans med den boende i en genomförandeplan utifrån individens behov. Stöd skall ges med respekt för självbestämmande och integritet och ges på ett sådant sätt att det stärker den boendes tilltro till sin egen förmåga. En av verksamhetens arbetsmetoder är ESL (Ett Självständigt Liv) där syftet med insatsen är att ge personen ökade möjligheter till ett självständigt liv. 

I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda och motivera de boende till aktiviteter/social gemenskap/sysselsättning med stöd av MI och ett pedagogiskt förhållningssätt. Att föra social dokumentation och arbeta aktivt med uppföljning av genomförandeplaner ingår i arbetet. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande. Stöd kommer nu även ges till klienter i ordinärt boende efter biståndsbeslut enligt SoL. Insatserna kan vara praktiskt pedagogiskt stöd, stöd i myndighetskontakter, stöd i ekonomisk planering, stödsamtal med mera.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med inriktning psykiatri eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du arbetat med Autism samt ADHD, önskvärt är dessutom erfarenhet av MI, FIT, ESL samt pedagogiskt arbetssätt. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift då du kommunicerar med ungdomen, anhöriga och andra externa parter. En god data och dokumentationsvana bör du ha då vi dokumenterar i Treserva. Har du kunskaper inom Treserva eller motsvarande dokumentationssystem ser vi det som positivt. B-körkort är ett krav.  

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, lyssnar kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar och organiserar ditt och enhetens arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du lugn och stabil även i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du har därtill lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. I ditt arbete kan du väga för och nackdelar med olika beslut och visa på ett gott omdöme i dina val. Du tycker om utmaningar och du tar ansvar för dina uppgifter. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7405

Dela detta jobb

Boendestödjare till Gränsliden träningsboende

Linköpings kommun