halsojobb.se

Jenny Linds barnboende

Har du erfarenhet av arbete inom LSS? Vill du vara med och bygga upp Jenny Linds barnboende från grunden?
Vi ser fram emot din ansökan!

Jenny Linds barnboende är en ny verksamhet med planerad uppstart första veckorna i januari. Boendet kommer att kunna ta emot 4 barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar utifrån LSS. Här ska vi arbeta tillsammans med barnen/ungdomarna och deras anhöriga med att stödja, motivera och stimulera individernas egna förmågor att utföra aktiviteter i det dagliga livet, samt skapa förutsättningar till ett aktivt och meningsfullt liv.

Ditt uppdrag
Som boendeassistent är ditt uppdrag att utifrån individens egna förutsättningar och mål underlätta vardagen för den enskilde. Att stärka och utveckla dennes personliga resurser för att klara ett så självständigt liv som möjligt. Du har ett lösningsinriktat förhållningssätt, en god samarbetsförmåga och social kompetens samtidigt som du tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Arbetstiderna är förlagda både dag och kvällstid, vardagar och helger samt sovande jour. Som boendeassistent arbetar du med arbetsuppgifter som dokumentation, upprättande av genomförandeplaner, kontaktmanskap samt att delta i samverkans-, verksamhets- och arbetsplatsmöten. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillgodose den enskilde en trygg tillvaro och ge stöd i personlig omvårdnad, att medverka vid olika fritidsaktiviteter och att tillgodose kvalitét i den dagliga livsföringen. Alla i ett hem vanligen förekommande uppgifter så som matlagning, städ och tvätt ingår i arbetsuppgifterna.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet, barn och fritid eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning. Att du har erfarenhet av arbete inom LSS är en förutsättning för arbetet. Har du erfarenhet från omsorgsarbete, av social dokumentation och av arbete med lågaffektivt förhållningssätt ses det som meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt datorvana. Det är även meriterande om du har kunskaper i alternativ kommunikation samt innehar B-körkort.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jennie Visén, verksamhetschef, 018-727 63 01

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Boendeassistenter till Jenny Linds barnboende

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-21

Ansök nu

Dela detta jobb