halsojobb.se

Socialpsykiatri, egen regi

Vill du vara en av dem som ger personer med psykisk funktionsnedsättning det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt?
Socialpsykiatrin söker nu boendeassistenter för timanställning.

Omsorgsförvaltningen är en del av Uppsala kommun och arbetar på uppdrag av omsorgsnämnden. Målet med förvaltningens arbete är att personer med psykisk funktionsnedsättning får det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Omsorgsförvaltningen är indelad i fem olika avdelningar, varav socialpsykiatri egen regi är ett. Inom avdelningen finns bland annat boenden, boendestöd, träningsboenden, hvb samt sysselsättning och träffpunktsverksamhet för personer med psykisk ohälsa.

Ditt uppdrag
Verksamheten bygger på ett flexibelt arbetssätt utifrån varje boendes behov. I arbetsuppgifterna ingår det att ge ett individuellt stöd i vardagen, vilket innebär att ge omsorg och stöd till brukaren, som till exempel läkemedelshantering, följa med på läkarbesök, sociala aktiviteter, social dokumentation, hantering av livsmedel/måltider, städ och tvätt. Vi arbetar utifrån personens egna förmågor och mål där stor vikt läggs vid att stärka och utveckla dennes personliga resurser.

Du kommer att arbeta utifrån en genomförandeplan, där varje brukare har ett biståndsbeslut, som man utgår ifrån. Målet för ditt arbete är att skapa förutsättningar för varje brukare att bli så självständig som möjligt. Du coachar och söker lösningar så att personen kan överbrygga konsekvenserna av sin psykiska ohälsa. Du fungerar även som ett stöd i personens nätverk.

Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, helg och vaken natt samt sovande jour.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieutbildning. Har du utbildning eller pågående studier inom exempelvis vård- och omsorg, beteendevetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande verksamhet. Arbetet kräver att du hanterar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift samt att du är van att hantera datorer. Det är även meriterande om du har B-körkort.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Cecilia Edlund, verksamhetschef, 018-727 08 11
Susanne Andersson, verksamhetschef, 018-727 61 33

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Boendeassistenter för timanställning

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb