halsojobb.se

Fyrislundsgatan 62

Ser du möjligheter istället för hinder och har en positiv grundsyn? Har du ett starkt engagemang för människor och kan förmedla en grundtrygghet till de som behöver stöd?
Vi ser fram emot din ansökan!

Våra boende riktar sig mot personer med psykiska funktionsnedsättningar. Målsättningen med våra verksamheter är att få en bra och trygg vardag för våra boende. I allt vi gör vägleds vi av vår värdegrund och för oss finns en självklar regel: ett genuint intresse för människor. Vi lägger stor vikt vid att de som bor hos oss får ett gott bemötande.
Du kommer som anställd erbjudas kontinuerligt utbildningar/föreläsningar sam handledning vid behov.

Ditt uppdrag
I arbetsuppgifterna ingår att vägleda den boende genom praktisk, social och kommunikativ färdighetsträning i bostaden, på fritiden och i samhället. Du ger stöd till de boende så att de ska få möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du fungerar även som ett stöd i kontakten med personens nätverk.

Målet för ditt arbete är att skapa förutsättningar för att varje person får en bra vardag och upplever trygghet och självständighet. Du coachar och söker lösningar så att personen kan överbrygga konsekvenserna av sin funktionsnedsättning. Vi arbetar alltid utifrån personens egna förmågor och mål där stor vikt läggs vid att stärka och utveckla dennes personliga resurser.
Schemalagd arbetstid som omfattar dag- och kvällstid veckans samtliga dagar, även ensamarbete ingår till viss del.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift är en förutsättning. Då dokumentation är en del av arbetet och sker digitalt behöver du ha god dokumentationsförmåga och grundläggande datakunskaper.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Dessutom är du serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lisbet Söderlund, verksamhetschef, 018-727 78 88
Helena Jansson, verksamhetschef, 018-727 65 12

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Boendeassistenter/boendebiträden

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Dela detta jobb