halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bli barnmorska i Köpenhamn – vi behöver dig!

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-28

Ansök nu

Bli barnmorska i Köpenhamn – vi behöver dig!

Vi erbjuder en fantastisk plats att föda på och bästa möjliga arbetsplats – vill du bli en av oss?

Förlossningsavdelningen på Hvidovre Hospital, på cykelavstånd från centrala Köpenhamn, är Danmarks största BB med över 7 000 förlossningar om året. Alltså är det den perfekta platsen att börja på, både som nyexaminerad, eftersom du snabbt får stor och bred erfarenhet, och som erfaren barnmorska, eftersom du ständigt kan se fram emot nya och roliga utmaningar.

Vi vill både vara en fantastisk plats att föda på för våra blivande mödrar, och bästa möjliga arbetsplats för våra medarbetare – det är både medarbetarna och ledningen rörande överens om.  Därför stärker vi nu verksamheten med ett jourteam, och vi introducerar samtal efter förlossningen för alla som har fött barn hos oss.

Var med och skapa bästa möjliga avdelning för de födande – och för medarbetarna
För att uppnå detta behöver vi cirka 5 barnmorskor, såväl nyexaminerade som erfarna, och mycket gärna även dig som har varit borta från den offentliga vården en tid och till exempel arbetat på en privat mottagning eller läkarmottagning. Nu behöver vi just dig, så att vi tillsammans kan skapa en ännu bättre offentlig vård under graviditet, förlossning och mödravård.

Vi söker både dig som vill arbeta som barnmorska med jour på BB och förlossningsklinik och dig som vill vara en del av vårt team för hemmaförlossning, eller vårt team för eftervård, och som kanske har en IBCLC-utbildning, eller vill skaffa en.

Är du nyexaminerad hjälper vi dig genom vårt omfattande ettåriga – och prisbelönta – mentorsprogram med undervisning, mentor och samtalsrum så att du får bästa möjliga start. Och vill du jobbpendla kan vi erbjuda jourboende under en period.

Vilka är vi?

Vi är just nu cirka 130 barnmorskor på en arbetsplats med högt i tak, ett fantastiskt tvärprofessionellt samarbete med exempelvis förlossningsläkare, sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor, och en helt unik ”Hvidovre-anda”. 

Vi prioriterar tid för varje blivande mor och arbetar målinriktat för att du som barnmorska ska få möjlighet att vara med under hela förloppet, från att den födande kommer in till det att den nya lilla familjen lämnar förlossningen.

”Vår patientgrupp är helt fantastiskt”, ”Vi ställer upp för varandra” och ”Hvidovre är den perfekta arbetsplatsen eftersom vi har så många förlossningar” är bara några uttalanden från våra barnmorskor i den helt nya videon om vår arbetsplats:

https://amager-og-hvidovre-hospital.23video.com/jordemoder-pa-amager-og-hvidovre

Möjlighet att påverka arbetsschemat

Vi värnar om goda arbetsförhållanden för våra barnmorskor och prioriterar varierande arbetsuppgifter och inflytande över det egna schemat, för bästa möjliga balans mellan arbete och privatliv. Du kan till exempel välja om du vill arbeta varannan eller var tredje helg. 

Vi har introducerat så kallad ”normnedskrivning”, vilket innebär att de allra flesta barnmorskor arbetar heltid, men tar ut kompledigt för intjänade komptimmar.

Det här erbjuder vi de födande

 • Barnmorskerådgivning under hela förloppet. Vi utvecklar just nu grupprådgivning och virtuell förberedelse inför förlossningen via webbinarium. För gravida med särskilda behov har vi ett utökat och individuellt anpassat erbjudande.

 • En särskild avdelning för igångsättning som vi är på väg att bygga upp. På så sätt ska den födande inte behöva vänta på igångsättning eller bli avbruten i förlossningen.

 • Ett generöst, frivilligt erbjudande om hemgång sex timmar efter förlossning. Detta vill vi utöka så att fler väljer hemgång sex timmar efter förlossningen med det stöd de har behov av i hemmet.

 • Ett av våra fokusområden är amning, där vi gärna vill göra en tvärprofessionell, tvärfunktionell insats i samarbete med BB-avdelningar och sjuksköterskor.

 • Familjerum där familjen kan bibehålla sitt privatliv om de behöver läggas in.

 • Eftervård i form av samtal, amningsrådgivning och behandling av bristningar. Vi vill även kunna överföra en del av detta till virtuell kontakt om familjen föredrar det.

 • Hemmaförlossning och förlossningsklinik: Vi värderar en normal förlossning högt, och vi erbjuder hemmaförlossning i linje – och i samarbete – med övriga förlossningsenheter i regionen. Du får möjlighet att ingå i vårt team för hemmaförlossning, med 24 timmars jour hemifrån. På vår förlossningsklinik kan kvinnan även föda i en hemlik miljö.

 • Vi erbjuder en högspecialiserad enhet för gravida som har genomgått en gastric bypass, och vi har en familjeenhet för sårbara gravida. Vi är regionövergripande på båda dessa områden.

 Kom till oss i Köpenhamn om du  

 • brinner för barnmorskeyrket

 • älskar förlossningar

 • vill vidareutbilda dig – och bidra till avdelningens kompetensutveckling

 • har nära till skratt och vill arbeta på en avdelning där vi ställer upp för varandra.

Vi kan i gengäld erbjuda dig

 • kompetenta och engagerade kollegor inom alla yrkesgrupper

 • möjlighet till professionellt stöd dygnet runt

 • en rolig och inspirerande arbetsmiljö med gott om utmaningar

 • ett omfattande mentorsprogram för nyexaminerade med bl.a. undervisning och mentor

 • en mentor/partner med samma yrkesinriktning

 • kompetensutveckling – varierat utbud av utbildningsdagar och tvärprofessionell simulationsträning

 • uppföljning i fasta grupper

 • jourboende, om du jobbpendlar långa sträckor  

 • fokus på utveckling, forskning och löpande förbättring av patientförloppet.

Titta gärna förbi innan du söker
Du är varmt välkommen att besöka oss och få en rundtur och en kopp kaffe innan du söker.

Ring eller skriv till Vicechefjordemoder Louise Munk på tel. +45 38622547, Vicechefjordemoder Mette Kabell Hansen +45 38622446 eller Vicechefjordemoder Bodil Bjørg Korsgaard +45 38620521 för att få veta mer om jobbet eller boka tid för ett besök. Du kan även boka tid för ett möte online.

Sista ansökningsdag: 28. maj 2022

Läs mer om jobbet och avdelningen på avdelningens hemsida www.hvidovrehospital.dk/baby och om sjukhusets strategi på www.dethandleromliv.dk.

Dela detta jobb

Bli barnmorska i Köpenhamn – vi behöver dig!

Region Hovedstaden