halsojobb.se

Biståndshandläggare - Mottagnings- och utredningsavdelningen

Företag Tanums kommun
Ort
Utgår

2019-05-30

Ansök nu

Biståndshandläggare - Mottagnings- och utredningsavdelningen

Tanums kommun, med sina cirka 12 700 invånare, är belägen i norra Bohuslän. Kommunen - ett Bohuslän i miniatyr - ligger mitt emellan Oslo och Göteborg. Längs vår kust finns många små semesterparadis. De mest kända är Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Kommunen kan erbjuda ett rikt kulturliv och våra naturresurser ger möjlighet till många fritidsaktiviteter. Vår historia har placerat Tanums hällristningar på världsarvslistan och kommunens utveckling utgår från en helhetssyn inom miljöområdet samt satsning på modern informationsteknologi.

Omsorgsförvaltningen söker biståndshandläggare till mottagnings- och utredningsavdelningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning. 

Arbetsuppgifter 
Som handläggare arbetar du huvudsakligen med att pröva om enskild kommuninnevånare är berättigad till bistånd enligt socialtjänstlagen. Du skall avgöra vilka insatser som krävs för att äldre och personer med funktionshinder ska få en skälig levnadsnivå.  Ditt arbete kommer att bestå av att ta emot ansökningar och genomföra utredningar för att klarlägga vilka insatser som enskilda personer har behov av och för att nå bästa möjliga självständighet. Du gör även kontinuerliga uppföljningar och omprövningar av beviljade insatser. 

Kvalifikationer 
Som biståndshandläggare ser du bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet som en viktig del i arbetet. Du är en god kommunikatör både muntligt och skriftligt. Arbetsuppgifterna kräver att du har god kunskap i gällande lagstiftning. Det är viktigt att du arbetar självständigt med förmåga att strukturera och prioritera bland arbetsuppgifterna. Du är också bra på att samarbeta och att upprätthålla goda kontakter med brukare, kollegor samt övriga samverkanspartners i det dagliga arbetet

Vi vill att du har social omsorgslinje, socionomexamen med inriktning mot äldre eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Läser du någon av ovanstående utbildningar och är i slutfasen av din utbildning är du också välkommen med din ansökan. Erfarenhet av socialt utredningsarbete utifrån IBIC/BBIC och myndighetsutövning inom kommunal verksamhet är meriterande. Du kommer att få kontinuerlig fortbildning och handledning.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetet kräver att du har körkort.

Övrigt 
Månadslön och övriga anställningsförmåner enligt gällande kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänstgöringsgrad 100%. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Kommunen har en rökfri arbetsmiljö och därför ser vi gärna att du är rökfri. Du är välkommen med frågor till enhetschef Brittmarie Skånmyr telefon 0525-181 79. Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter 0525-180 00. Rekryteringsprocessen kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Arbetsgivaren Tanums kommun
Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag, personalstödsprogram och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.                                  

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag:
2019-05-30

Viktiga uppgifter:
Annonsör:
Tanums Kommun, Omsorgsförvaltningen

Ref.nr: 2019-272
Tjänstens omfattning: 100%
Tillsvidareanställning
Antal jobb: 1

Kontaktinfo:
Brittmarie Skånmyr
Enhetschef
(+46) 0525-181 79

Dela detta jobb

Biståndshandläggare - Mottagnings- och utredningsavdelningen

Tanums kommun