halsojobb.se

Stödjande insatser

Vill du ge tid och omtanke till någon som behöver extra stöd? Sök tjänsten som avlösare till stödjande insatser!

Som avlösare arbetar du mellan 15–30 timmar per månad, dagtid, kvällar och helger. För att kunna arbeta som avlösare behöver du ha fyllt 18 år. Föräldrar till barn med funktionsnedsättning, make eller maka till vuxna med funktionsnedsättning behöver ibland avlastning. Med hjälp av en avlösare kan han eller hon få tid att koppla av eller för att genomföra aktiviteter på egen hand. Som avlösare arbetar du därför i någons hem med att tillfälligt överta omvårdnaden. Avlösning är en insats som oftast riktar sig till barn och ungdomar och deras familjer men kan också gälla vuxna personer.

Läs mer om arbetsplatsen här: Uppsala kampanjsidor jag bryr mig (https://www.uppsala.se/kampanjsidor/jag-bryr-mig/)

Ditt uppdrag
Vi söker en avlösare till en 14-årig kille som tycker om tv-spel, bollsporter och musik. Brukaren har en autism diagnos. Som avlösare tar du tillfälligt över omsorgen om ungdomen så att närstående får möjlighet till vila eller övrig familj. Familjen bor på landsbygden cirka tre mil från centrala Uppsala. Bussförbindelser saknas.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att jobba med barn. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt körkort. Det är meriterande om du har kunskap om autism och lågaffektivt bemötande.

Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt att du är flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och du har förmågan att fokusera på rätt saker. Vi ser även att du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Ekman, verksamhetschef, 018-727 80 64
Elin Karlsson, koordinator, 018-727 59 81

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till omsorgsförvaltningen. Tillsammans med oss jobbar du för att personer med olika former av funktionsnedsättning ska få det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård för dessa personer och grupper. I förvaltningens arbetsuppgifter ingår att utreda enskilda behov, men också verksamhetsuppföljning och långsiktig planering. Här finns tre uppdrag: systemledning, myndighetsutövning och ansvar för kommunens egenregi inom området.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Avlösare till Stödjande insatser Uppsala kommun

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Dela detta jobb