halsojobb.se

Aktivitetscoach till Bergsunds vård och omsorgsboende

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-27

Ansök nu

Aktivitetscoach till Bergsunds vård och omsorgsboende

Aktivitetscoach inom musik, deltidstjänst 80% vik

A&O Ansvar och Omsorg AB är ett vårdföretag som funnits sedan 1993. Företaget har verksamhet i flera kommuner och sysselsätter omkring 2 500 medarbetare inom äldreomsorg och primärvård.
A&O vill skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende och vård. Vårt mål är att man ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet.

Bergsund är ett vård- och omsorgsboende med inriktning musik kultur och rörelse, centralt beläget på Södermalm.

Verksamheten har 123 lägenheter fördelat på två hus och åtta våningsplan där varje våningsplan har mellan 15-16 lägenheter. 16 lägenheter på Bergsund är avsedda för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är mellan 27-42 kvadratmeter och har pentry och badrum, de flesta lägenheter har även egen balkong eller uteplats. Gemensamma vardagsrum, matrum och kök finns på varje våningsplan där det också finns en stor balkong.


Rollen som Aktivitetscoach
Aktivitetscoachernas roll är att skapa förutsättningar för ett meningsfullt sammanhang för de boende på Bergsund. Aktivitetscoachen arbetar relationellt utifrån sin inriktning, i denna tjänst är det musik. I rollen ingår att planera, följa upp och utveckla kulturutbudet på individ-, grupp- och verksamhetsnivå baserat på varje människas behov, intressen, kapacitet och dagsform.
Som aktivitetscoach ska du vara genuint intresserad av att arbeta med äldre människor. Rollen innebär att arbeta för integration av aktivitet och kultur i det dagliga vård- och omsorgsarbetet. Det krävs ett nära samarbete med vård- och omsorgspersonalen samt en förmåga att engagera och organisera detta. Tillsammans med övriga Aktivitetscoacher skapas månads- och säsongstema och verksamhetens programutbud planeras. Aktivitetscoacherna samarbetar även med organisationer, föreningar, enskilda kulturutövare, närstående, medarbetare, boende och övriga samarbetspartners för att främja förtroendefulla relationer och social interaktion på boendet och stärka de boendes identitet.

Aktivitetscoach inom musik, deltidstjänst 80% vik
Vi söker nu en Aktivitetscoach med inriktning mot musik. Du ska ha högskoleutbildning eller motsvarande inom området musik, exempelvis inom musikvetenskap/ musikpedagogik/uttryckande konst, samt kunskap och erfarenhet av att använda dig av musik i möten med människor. Du kommer att samverka med lokala organisationer, föreningar och enskilda kulturutövare, driva och projektleda längre samarbetsprojekt inom musik, samt själv leda grupper. Att kunna spela ett instrument är meriterande, dock ej ett krav.
Som person ser vi gärna att du är flexibel, självständig och samarbetsvillig. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete med äldre. Vi ser gärna att du har kunskap kring metoder för att möta och stärka individer med kognitiva nedsättningar.


Tjänsten är ett vikariat på 80 % 1 år med tillträde den 20 Januari 2020 möjlighet till förlängning.

Rekrytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om A&O hittar du på www.ansvarochomsorg.se

Dela detta jobb

Aktivitetscoach till Bergsunds vård och omsorgsboende

A&O Ansvar och Omsorg