halsojobb.se

Logga

1:e Socialsekreterare - Enheten för barn och unga

Företag Uddevalla kommun
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

1:e Socialsekreterare - Enheten för barn och unga

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning av arbetsplatsen

Vi söker nu en 1:e socialsekreterare till vår mottagningsgrupp.

Mottagningsgruppen handlägger inkomna anmälningar och ansökningar, gör en första bedömning i olika typer av frågor som rör barn och unga samt skriver LUL yttranden. Du kommer också att metodstödja utredande socialsekreterare.


Arbetsplatsen består av mottagningsgruppen som är fyra socialsekreterare och 1:e socialsekreterare, utredningsgruppen består av 17 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare samt enhetschef. Som 1:e socialsekreterare arbetar du nära våra medarbetare i övriga enheter inom sektionen för barn och unga. Uddevalla socialtjänst har väl utbygga insatser på hemmaplan.


Det här är en tjänst där du kommer att trivas om du gillar ett arbete i konstant förändring, i högt tempo och stor variation i arbetsuppgifter. Du får hjälp och stöd i att fatta beslut i ditt arbete av dina kollegor och enhetschefen.


Uddevalla kommun erbjuder en friskvårdstimma per vecka på arbetstid, friskvårdspeng samt förtroendetid vilket innebär 4,5 dag extra ledighet per år.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete som 1: socialsekreterare är betydelsefullt och mångfacetterat. Du ger stöd och vägledning till socialsekreterare i handläggningsprocessen avseende vad som bör göras och hur det bör göras. Du ansvarar för att arbetet utförs med god kvalité och i enlighet med rutiner, riktlinjer och gällande lagstiftning. Du har det sammanhållande ansvaret för gruppen och ansvarar för samverkan både internt och externt. I rollen ingår att delta i arbetet med att ständigt förbättra vår effektivitet och våra arbetsprocesser.


Vidare kommer du att arbeta nära Barnahuset och delta i samråden. Du är också delaktig i att ge en god introduktion till nyanställda inom enheten. Du ingår i externa samverkansgrupper. Du arbetar tillsammans med övriga förstar genom företräda nämnden i förvaltningsdomstol, vara föredragande inför nämnden mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom med flerårig yrkesvana. Vi tror att du har arbetat med socialt arbete och utredningsarbete under en längre tid och känner dig redo för en ny roll. Det är meriterande om du redan idag har vana av tjänst i arbetsledande ställning. Redan idag tar du ett aktivt ansvar för verksamheten och tycker att det är roligt att diskutera socialt arbete med dina kollegor. Du ser det som självklart att du inte bara ska ge svar på alla frågor, då din uppgift är att få andra att växa och utvecklas. Vi tror också att du lockas av utvecklingsfrågor och har ett starkt driv och vilja att förändra till det bättre.

Du har god kunskap kring handläggningsprocessen och dokumentation. Du är väl insatt i den lagstiftning som styr vårt arbete; Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om vård av unga (LVU).


Som person trivs du i en självständig roll där du får chansen att använda din förmåga att fatta beslut och driva egna processer. Då arbetsuppgifterna innefattar samarbete med både interna och externa kontakter behöver vi dig som kan skapa goda samarbetsrelationer. Vi ser även att du har en välutvecklad kommunikativ förmåga, vilket innebär att du bland annat kan ge svåra besked på ett professionellt sätt. Med din förmåga att på ett strukturerat sätt planera och organisera ditt arbete ser vi att du bidrar till att skapa kvalité i verksamheten.


I rollen som 1:e socialsekreterare måste du uttrycka dig väl i både tal och skrift och ha goda kunskaper om BBIC. B- körkort är ett krav.Övrigt

Socialtjänsten kräver att utdrag från belastning-och misstankeregister innan anställning.

Låter tjänsten intressant? Tveka inte, utan sök! Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden .

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
1:e Socialsekreterare - Enheten för barn och unga

Uddevalla kommun