halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Svårt att hitta sjuksköterskor i Stockholm

Vårdbehovet ökar i den växande Stockholmsregionen, men vårdgivarna får allt svårare att hitta de sjuksköterskor som behövs till länets sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden.

Trenden med en ökande livslängd bidrar till att öka behovet av sjuksköterskor, inte minst i Stockholmsområdet. Med stigande ålder kommer en hel del krämpor och därmed även ett ökat vård- och omsorgsbehov. Befolkningsökningen i Stockholm är både bra och dålig utifrån ett sjuksköterskeperspektiv, enligt Jan Åke Lindgren, rektor på Sophiahemmet förskola.

Även om det innebär en ökande andel åldrande befolkning är många av de som flyttar till stan unga människor i arbetsför ålder.  Vårdsituationen i Stockholm är redan i dag pressad, med överbeläggningar på sjukhusen som innebär påfrestningar på personalen. Någon snar lösning finns inte i sikte eftersom det redan nu saknas 3 000 sjuksköterskor om regionen ska få samma personaltäthet som riket i övrigt, enligt Jan Åke Lindgren.

Redan i dag råder en nationell brist på specialistsjuksköterskor. Även om riket i sin helhet har en hyfsad balans mellan tillgång på sjuksköterskor krävs kraftfullare åtgärder för att lösa situationen i Stockholm.