halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stress och stresshantering i sjukvården.

En del menar att sjukvården är en farlig arbetsmiljö. Personalen är stressad, många blir sjuka av att vara på jobbet och ledarna är för få. På dagensmedicin.se beskrivs hur en del menar att sjukvården inte är tillräckligt teambaserad.

Man utgår för mycket från färdiga mallar och inte tillräckligt mycket på individerna som personalen består av. För att handskas med detta förespråkas nu av vissa mindfulness som en metod för att handskas med detta problem, som gett upphov till mycket av stressen. Mindfulness är ett sätt att träna sig i att vara närvarande, och förespråkas av en del psykiatriker som ett medel för vårdpersonal att hantera tillvaron.

En av mindfulnessmetoderna handlar om en övning som går ut på att andas djupt i några minuter och bara följa sin egen kropp och andetag. På det sättet kopplar du bort stressen runt omkring dig, som påverkar dig negativt.

I grund och botten handlar detta om att kunna säga nej till olika problem och oro som på daglig basis präglar oss, och ta en paus i tillvaron.