halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialistsjuksköterskor!

Vården har det sista halvåret varit mycket på tapeten i medierna. Vårdplatserna räcker inte till och människor blir sjukare. Sjuksköterskorna behöver löneförhöjningar och generellt sett börjar det också bli brist på personal inom vården.

Något som är ett nytt diskussionsämne är bristen på specialiserad vårdpersonal. Ett tydligt exempel är operationssjuksköterskorna som tillsammans med ingenjörer och läkare har kommit att toppa listorna över de yrkeskategorierna som präglas av personalbrist, enligt tidningen Ny teknik.

Både andelen och antalet specialistsjuksköterskor har minskat i Sverige och man funderar mycket på hur man ska kunna bryta detta mönster. Vårdförbundet menar att en bra utbildning är ett sätt att handskas med problemet. Viktigt, menar de, är att utbildningarna fortsättningsvis även ska drivas av högskolor och universitet och att samtliga ska genomföras i vårdverksamhet till större del.

Utöver operationssjuksköterskor finns också ett behov av sjuksköterskor inom psykiatrin. Bristen på personal är påtaglig och är speciellt utmärkande för de sista tio åren. Trots den höga arbetslösheten så har arbetsgivarna stor brist på medarbetare och har ett stort behov av att anställa, just inom den här yrkeskategorin.
Yrkesgrupperna som också lite oväntat toppar den här listan utgörs av gruvarbetare och kockar.