halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Smartphones stöttar sjuksköterskor i deras dagliga arbete

En avhandling visar att smartphones kan stötta sjuksköterskor i deras dagliga arbete. De kan dessutom öka patienternas delaktighet.  Det är framförallt tidsbesparing som ökar effektiviteten.

Med hjälp av smartphones kan sjuksköterskor snabbt få tillgång till uppdaterad information om patienter. Avhandlingen har gjorts av Pauline Johansson, som är adjunkt i vårdvetenskap vid Linnéuniversitetet och dessutom sjuksköterska. Avhandlingen visar dessutom att smartphones minskar stress och ökar patienternas delaktighet i vården, bland annat genom att man råkar ut för färre avbrott under dagens lopp.

För många sjuksköterskor fungerar en smartphone eller en handdator också som en trygghet i arbetet. Pauline Johansson efterfrågar mer forskning kring avancerad mobil så kallad IKT-stöd, Informations- och kommunikationsteknik, som är anpassade till sjuksköterskornas arbete. I studien fick 63 sjuksköterskestudenter och 30 sjuksköterskor  dela med sig av sina åsikter om smartphones och handdatorer samtidigt som de fick använda utrustningen i sitt dagliga arbete i mellan fem och femton veckor.