halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Så kommer du igång efter semestern

Är du tillbaka efter semestern med känslan att du knappt varit ledig? Känns det deprimerande att det är så långt kvar till nästa ledighet? Här har vi tipsen för hur du kommer på banan igen.

- Förbered dig i tid
Den sista veckan av semestern kan det vara bra att sysselsätta sig lite extra. Planera in aktiviteter som gör att du måste gå upp tidigt, äta frukost och lunch som vanligt. Det gör att du kommer in i rutinerna och det blir inte en lika stor omställning när du kommer tillbaka till jobbet.

- Ta en långsam uppstart
Det är smart att komma tillbaka från semester på en onsdag så att den första jobbveckan blir kortare. Då vänjer sig kroppen lättare med att komma tillbaka till jobbet och uppstarten blir mindre massiv.

- Planera in nöjen
Genom att hitta på något roligt på onsdags- eller torsdagskvällarna känns veckan automatiskt kortare och roligare. Det blir som en liten helg mitt i veckan som förlänger semesterkänslan och ger dig ny energi att orka mer på jobbet.

- Känn dig inte stressad
Du kanske känner att du har missat mycket under ledigheten som du måste ta igen? Oroa dig inte. Om du behöver veta något kommer du förmodligen få reda på det. Försök även att koppla av på helger och boka inte in dig på alltför många krävande aktiviteter.

- Hjälper det inte?
Om du fortfarande känner dig deppig och har en bristande livsgnista efter flera veckor – fundera på om du verkligen är på rätt arbetsplats. Man ska ju trots allt trivas och ha kul på jobbet.