halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Logopedutbildningen erbjuder en säker väg till jobb

Logopedutbildningen finns på sex lärosäten runtom i landet. Arbetsförmedlingens prognoser tyder på att efterfrågan på logopeder kommer att öka framöver och studenterna som tar examen är för närvarande mycket attraktiva på arbetsmarknaden.

I en ranking visade det sig att utbildningen på Karolinska Institutet höll högst klass, vilket bland annat beror på skolans närhet till forskning och en avancerad sjukvårdsmiljö på Karolinska universitetssjukhuset. I dagsläget är det brist på logopeder i hela Sverige, så den som tar examen de kommande åren kan förmodligen välja och vraka mellan jobberbjudandena.

Utbildningen är fyraårig och tvärvetenskaplig. De första åren skaffar sig studenterna en medicinsk grundkompetens genom att läsa bland annat psykologi, lingvistik och medicin. De allra flesta logopeder, 79 procent, har kommun och landsting som arbetsgivare. 4 procent har staten som arbetsgivare medan 17 procent är verksamma i den privata sektorn.  Den största arbetsmarknaden för yrket finns i Sveriges tre storstadsregioner; Stockholm, Göteborg och Malmö.