halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Anestesisjuksköterskor är den specialistkompetens som ger bäst avkastning

För den färdigutbildade sjuksköterskan som fullgjort sin utbildning på universitetsnivå finns möjligheten att specialisera sig inom något av de 15 specialistområden som finns att välja mellan idag, vilket innebär ytterligare ett till två års studier på universitetsnivå.

Ingångslönen för en färdigutbildad sjuksköterska ligger idag mellan 20 000 och 22 000kr, beroende på vart i landet du befinner dig. Bland nätverkets nyutexaminerade (2011) ligger ingångslönen på 21 600 där den högst betalda tjänar 24 100kr och den lägst betalda tjänar 20 000kr. Att tjänster hos kommun och privata arbetsgivare har en tendens att ge bättre betalt för en sjukskötersketjänst än exempelvis Landstinget går också att utläsa ur SskWebbens statistik.

Ambulanssjuksköterska och barnmorska är de två populäraste specialistutbildingarna sett till antalet ansökningar. Samtidigt hamnar de i botten när det kommer till lön. Tillsammans med IVA-sjuksköterska ligger de tre på knappa 1 000kr mer per månad än genomsnittet för sjuksköterska utan specialistutbildning som inom nätverket ligger på 24 403kr.