halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

30 000 sjuksköterskor kommer att saknas år 2030

Medelåldern bland landets sjuksköterskor är relativt hög och många går i pension de kommande åren. Samtidigt väljer många unga bort sjuksköterskeyrket eftersom det i dagsläget erbjuder relativt få karriärmöjligheter och låga lönenivåer.

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är dock stort i framtiden. Enligt Vårdförbundets prognoser har sjuttio procent av alla sjuksköterskor någon form av specialistkompetens i framtiden. Ett skäl till det ökade behovet är det faktum att befolkningen åldras och att allt fler är multisjuka, vilket ställer ökade krav på kompetens.

Klara och översiktliga karriärvägar och en möjlighet för specialistutbildade sjuksköterskor att garanterat få nytta av sin specialistkompetens är, enligt Vårdförbundet, två viktiga förutsättningar för att trygga den framtida kompetensförsörjningen till sjuksköterskeyrket. I landets kommuner behövs drygt 24 000 fler sjuksköterskor mellan 2010 och 2019, medan socialtjänsten räknar med ett rekryteringsbehov på 9000 sjuksköterskor.