halsojobb.se

 

  Tjust Behandlingsfamiljer

Tjust Behandlingsfamiljer har idag kontor på fyra orter; Västervik, Vimmerby, Jönköping och Norrköping. Västervik ligger idylliskt vid Tjust skärgård på Sveriges ostkust, i jämnhöjd med Göteborg. Vimmerby ligger drygt fem mil rakt inåt landet från Västervik sett och Jönköping ligger ungefär mitt emellan Västervik och Göteborg vid sydspetsen av Vättern.

Man tar sig enklast till Västervik och Vimmerby med bil men kan även ta tåg eller buss från Linköping, Norrköping och Nässjö. Förbindelserna till Jönköping är ännu enklare och man kan ta tåget direkt från Göteborg eller från Linköping/Stockholm via Nässjö.

Vi på Tjust Behandlingsfamiljer har som ambition att vår personal ska fortsätta utbildas och utvecklas i sitt arbete hos oss, då vi ser utbildning som en direkt förutsättning för att klara av att arbeta med barn där flertalet har stora känslomässiga behov och anknytningsproblematik.

All personal får därför utbildning i vägledande samspel för att stärka kontakten och förståelsen mellan oss och de placerade barnen/ungdomarna. Ofta väcks starka känslor i relationen, både hos de placerade barnen och ungdomarna och hos våra behandlingsföräldrar. Utbildningen i vägledande samspel är ett sätt för våra behandlingsföräldrar och även för resursteamet att få stöd i denna situation.

Välutbildad personal med specialistkompetens

Personalen på våra enheter är välutbildad, med högskolekompetens, och vi har hög psykologtäthet. Vi eftersträvar kvalitet i vår verksamhet och våra behandlingssamordnare har socionomutbildning, steg1 med psykodynamisk inriktning  och steg 1 utbildning i KBT. Flera är utbildade handledare, bland annat i vägledande samspel.

Här finns även kompetens inom nätverksutbildning, barnmisshandel, sexuella övergrepp och familjerådslag liksom kring behandling och utredning av neuropsykiatriska funktionshinder.

Tjust Behandlingsfamiljer har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa, utveckla och behandla barn och ungdomar som har tidiga omsorgsbrister. Flertalet har stora känslomässiga behov och grava anknytningssvårigheter, vilket ofta förorsakat svårigheter med mentaliseringsförmågan, det vill säga att se sig själv utifrån och andra inifrån. Enligt våra kvalitetsuppföljningar faller vår behandlingsmodell även väl ut på de barn som har tidiga omsorgsbrister kombinerat med någon form av funktionsnedsättning.  

Tjust Behandlingsfamiljer arbetar aktivt för att höja kunskapen om miljöfrågor i organisationen och minska negativ miljöpåverkan.

Eftersom transporterna är en nödvändig del av verksamheten och står för företagets största miljöpåverkan har vi medvetet skaffat miljöklassade bilar till vår bilpark och sommaren 2013 kompletterades den med en elbil som fungerar bra för transporter kring våra kontor i Västervik, Vimmerby och dess närområde, där de flesta av våra familjehem finns. Vår personal kommer också att erbjudas en Eco driving-kurs för att lära sig köra mer bränsleekonomiskt.

Bransch

Behandlingshem

Anställda

80

Huvudkontor

Västervik

Sociala medier

Lediga jobb från Tjust Behandlingsfamiljer

Behandlingsfamiljer sökes

Västervik - 14 dagar kvar

Läs mer

Leg. Psykoterapeut sökes till Vimmerbykontoret

Vimmerby - 14 dagar kvar

Läs mer

Tjust Behandlingsfamiljer söker Leg. Psykolog till Vimmerby

Vimmerby - 14 dagar kvar

Läs mer

Behandlingssamordnare Norrköping

Norrköping - 14 dagar kvar

Läs mer

Behandlingssamordnare Västervik

Västervik - 14 dagar kvar

Läs mer

Tjust Behandlingsfamiljer i sociala medier

Missa inga jobb från Tjust Behandlingsfamiljer

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor