halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Folktandvården Västra Götaland

Vad säger våra medarbetare?

Kicki

Tandhygienist

Fredrik

Klinikchef

Andrea

Specialisttandläkare

Christina "Kicki" Ljungström på Folktandvården Färgelanda är tandhygienist och samordnare för uppsökande tandvård.

- Jag nu arbetar jag med uppsök och åker hem till personer som har ett extra stort behov av tandvård och gör munhälsobedömningar. Jag är dessutom samordnare för verksamheten vilket innebär att jag stöttar andra medarbetare inom uppsök, ordnar nätverksträffar, informerar om nyheter och genomför utbildningar.

 

Viljan att utvecklas och intresset för verksamheten i kombination med en tillfällighet fick Fredrik Magnusson att bli klinikchef.

 

Andrea Bresin är övertandläkare på specialistkliniken för ortodonti i Göteborg och jobbar som handledare för blivande specialisttandläkare. Han tycker att förmågan att samarbeta är en av de viktigaste egenskaperna hos en riktigt bra specialist.

Berätta kort om din bakgrund!

– Jag studerade till tandläkare i Italien och jobbade där några år. Vid ett besök i Sverige träffade jag en trevlig tjej och vi blev ett par. Efter många års pendlande mellan länderna bosatte vi oss i Göteborg 1993.

Hur var det att komma till Sverige som tandläkare?

– Det första året, innan jag fick min svenska legitimation godkänd, så forskade jag om hur tuggmuskulaturernas belastning påverkar strukturen i käkarna. 1997 flyttade jag till Skåne med min fru som fick en ST-tjänst i Malmö och jag undervisade studenter på tandläkarhögskolan. 1999 sökte jag och fick en ST-tjänst inom ortodonti i Malmö.

Varför valde du ortodonti som specialitet?

– Redan tidigt var jag fascinerad av ortodontins möjlighet att justera bettet genom att flytta patientens egna tänder, istället för med kronor eller broar. Det är elegant! Sen tycker jag det är en utmaning att jobba med barn eftersom man måste bygga en bra relation först för att vinna deras förtroende. Det gör arbetet komplext och tacksamt.