Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Verksamhet Omsorgsförvaltningen omfattar förvaltningens samtliga enheter

Beskrivning

Nu söker vi en familjebehandlare till Individ- och familjeomsorgen (Ifo) i Sotenäs kommun! 

Vi på  Individ- och familjeomsorgen i Sotenäs är en liten arbetsgrupp på 18 personer, som arbetar med hela Ifo:s uppdrag. Vi arbetar för att kunna utgöra det stöd som kommunens invånare i perioder eller under längre tid kan vara i behov av. Vi har den lilla arbetsgruppens förmån att kunna vara flexibla utifrån de behov som finns och arbetar både i team och individuellt för att på bästa sätt tillgodose kommuninvånarnas behov. 

Individ- och familjeomsorgen har ett brett uppdrag, innefattande all myndighetsutövning för ekonomiskt bistånd, ensamkommande BUV, familjerätt, barn och unga samt vuxna. Utifrån vilka behov som finns försöker vi matcha rätt insats för både individen och/eller familjen. Vårt insatsteam, som består av 4 familjebehandlare/behandlare, finns främst till för att ge stöd åt våra kommuninvånare på hemmaplan. 

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare får du uppdrag av socialsekreterarna att arbeta stödjande för att personer med olika hinder ska kunna klara av sitt liv på ett bättre sätt. Det kan handla om att man utifrån ett skadligt bruk av alkohol och/eller droger har behov av stöd eller att man som individ eller familj behöver stödjande insatser om det exempelvis förekommit våld. 

Du kan komma att arbeta med individer för att stärka föräldrarollen, förbättra relationerna i familjen och att stödja familjen i att få vardagen och familjelivet att fungera. Fokus är då på hela familjen och dess nätverk så att barnen kan bo kvar i sin hemmiljö, fungera i skolan och på sin fritid. Du kommer att möta familjer och individer både i deras hem och i enhetens egna lokaler och insatserna utförs i såväl samtal som i praktiskt pedagogiskt arbete. Arbetet innebär att hitta effektiva öppenvårdslösningar tillsammans med familjen och att samverka med andra resurser som kan tänkas finnas i familjens närmiljö.

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och du kommer att behöva stor tilltro till varje människas möjligheter till utveckling och förändring. 

Du kommer att få nära arbetsledning av 1:e socialsekreterare vid behov och kommer även att erhålla processhandledning tillsammans med insatsteamet på Ifo. 

Kvalifikationer

Vi söker dig om har högskoleexamen såsom socialpedagog, beteendevetare, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för uppdraget. 

Du bör ha god förmåga att samverka då uppdraget kräver samarbete med dina kollegor, socialsekreterare och andra aktörer inom skola och sjukvård. Du behöver vara lyhörd, flexibel och ha god förmåga till att strukturera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett stort engagemang för målgruppen för att kunna inspirera, motivera och förmedla hopp om förändring till de individer och familjer du möter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Dokumentation och upprättande av genomförandeplaner är en del av arbetet varför det är av vikt att du kan uttrycka dig väl i skrift.

Verkar tjänsten intressant tveka inte att skicka in din ansökan! 

 

Villkor 

Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke-och belastningsregistret.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Arbetstid: 8:00-17:00, flextid. Arbetstiden är i huvudsak dagtid men visst arbete utanför kontorstid kan förekomma.

Urval och intervjuer kommer att ske när annonseringstiden löpt ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/110
Kontakt
  • Charlotte Westerhult, 0523-664588
Facklig företrädare
  • Vision, Ann-Catrine Holst, 0523-664561
  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
Publicerat 2022-09-07
Sista ansökningsdag 2022-10-09

Tillbaka till lediga jobb