Utbildning, Centrala barn- och elevhälsa

Beskrivning

Central barn och elevhälsa, CBEH, består av skolsköterskor, skolläkare, skolkuratorer, övergripande specialpedagoger, närvarostödjare, skolpsykologer och ett språkleksteam. CBEH fungerar som ett stöd till skolorna med uppdrag att i dialog med utbildningskontoret och respektive skolas lokala elevhälsoteam arbeta för en likvärdig elevhälsa gentemot alla enheter inom sektorn.

Arbetsuppgifter

Skolsköterskan arbetar främjande och förebyggande på individ, grupp och organisationsnivå. Det är ett teamarbete som börjar i klassrummet tillsammans med elev, pedagog och övriga professioner inom elevhälsan. Elevhälsoteamet är ett viktigt verktyg för rektor i det dagliga arbetet för att stödja elevens mående och utveckling mot utbildningens mål.

Skolsköterskor finns som en naturlig del på varje skolenhet. Skolsköterskan med sin medicinska kompetens skapar bästa möjliga förutsättningar för elevens hälsa, utveckling och lärande. I uppdraget ingår sedvanliga skolsköterskeuppgifter som hälsosamtal, hälsoundersökningar, vaccinationer, hälsorådgivning, konsultation och enklare sjukvårdsinsatser. Du arbetar enligt de nationella riktlinjerna, det finns ett internt ledningssystem och all dokumentation sker digitalt. Skolsköterskorna möts regelbundet för att tillsammans stödja varandra och vidareutveckla arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård alternativt hälso- och sjukvård för barn- och ungdomar, och med stort intresse för barn och ungas hälsofrågor. Erfarenhet av elevhälsa är meriterande. Du har god förmåga att samverka och skapa förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du uppskattar nära samarbete samtidigt som du är självständig och ansvarsfull. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Intervjuer kommer ske fortlöpande under ansökningsperioden.

Anställningen avser tiden: 200817 - 201231 med möjlighet till fortsättning efter erforderliga beslut. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 200817
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/623
Kontakt
  • Cecilia Grenestam, 012285219
  • Marie Doverhag, 012285625
Facklig företrädare
  • Renee Höglund, 0122-85683
Publicerat 2020-07-06
Sista ansökningsdag 2020-08-14

Tillbaka till lediga jobb