Social omsorg, Individ- och familjeomsorg, IFO MY BoU


Arbetsuppgifter

Du kommer att utreda barn och ungdomars behov efter inkommen anmälan eller ansökan. I jobbet som utredare ingår det att utreda behov av skydd och stöd till barn och unga. DU arbetar utifrån socialtjänstlagen, liksom LVU-lagstiftningen samt övriga förekommande lagrum.Arbetet innebär ett nära samarbeta med kollegor inom IFO samt externa verksamheter som till exempel skola och BUP. Vi har barnets bästa i fokus och jobbar för att identifiera de skyddsfaktorer som finns i barnets och föräldrarnas nätverk. 

Varje vecka deltar du i metodträffar med dina kollegor och då Finspång har satsat på ett nära ledarskap har du daglig kontakt med och stöd av närmsta gruppchef. Vidare har vi kontinuerlig handledning i signs of safety samt en kvalitets och kompetenssamordnare för dagligt stöd kring lagstiftning.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn och unga. Det är meriterande om du har kunskap om signs of safety samt erfarenhet av BBIC. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, vara flexibel och lyhörd. Du ska också kunna formulera dig i tal och skrift samt ha en förmåga att vara lugn i krävande situationer. Du ska kunna följa en planering och driva en process självständigt.

Villkor

Vikariatet gäller ett år från den 1 september 2020 till den 31 augusti 2021. Vi tillämpar flextid.

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas löpande under rekryteringstiden.



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 200901
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/401
Kontakt
  • Liselotte Andersson, 0122-85099
Facklig företrädare
  • Cecilia Svärd, SSR, 0122-85119
Publicerat 2020-05-15
Sista ansökningsdag 2020-06-10

Tillbaka till lediga jobb