Bemanningscentralen


Beskrivning

Bemanningscentralen söker semestervikarier inför sommaren 2020 till sektorerna vård och omsorg och social omsorg. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att göra skillnad? Då kan ett semestervikariat i Finspångs kommun vara rätt arbete för dig! 

Arbetsuppgifter

Särskilt boende
På våra vårdboenden och demensboenden hjälper du brukaren med omvårdnad, de vardagliga sysslorna och andra behov som uppstår. Du arbetar tillsammans med annan personal och det är viktigt att du kan samarbeta och ta egna initiativ i arbetet. Boendena har personal dygnet runt och det finns gemensamma utrymmen som kök och dagrum.

Möt våra medarbetare Chris, Catrine och Petter på Storängsgårdens vårdboende och Tegelbackens demensboende.


Hemtjänst
Att arbeta inom hemtjänst innebär att du går hem till kunden i dennes hem och hjälper kunden med de behov som varje kund har beslut om. Insatserna bygger på frivillighet och är utformade så att de bidrar till att kunden kan leva ett så normalt liv som möjligt. Arbetet innebär att du har mycket eget ansvar och du arbetar ofta självständigt med hjälp av en planering för dygnet. Körkort är ett krav i några hemtjänstgrupper.

Möt våra medarbetare Frida och Magnus på Hällestad hemtjänst.

Gruppbostäder/Servicebostäder/Psykiatriboende
Bostäder med särskild service för vuxna är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Som vårdare är du delaktig i brukarens aktiviteter, det anordnas dagsutflykter till sevärdheter och andra evenemang.  Arbetsuppgifterna inom dessa boenden är att ge stöd och service till brukaren utifrån brukarens behov. Det kan gälla personlig omvårdnad och vardagliga sysslor så som städ, tvätt och inköp. Samtliga boenden är bemannade dygnet runt med antingen sovande jour eller vaken natt. På vissa enheter är teckenspråk ett krav.

Möt våra medarbetare Eva och Anette på Hårstorps gruppbostad och Bävervägens servicebostad.


Personlig assistans
Att arbeta som personlig assistent innebär att du är ett stöd i brukarens vardag så att personen i fråga kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Du hjälper brukaren med vardagliga sysslor som personlig hygien, av- och påklädning, att inta måltider och mycket mer. Arbetsplatsen är brukarens hem.

Möjlighet till extra ersättning 

För dig som är intresserad av att arbeta i kommunens ytterområden, Rejmyre och Hällestad, finns möjlighet till extra ersättning under sommaren. För att kunna ta del av den extra ersättningen behöver du acceptera ett färdigt schema på sex till åtta veckor anpassat för verksamheten och ha god närvaro under ditt vikariat. Ersättningen betalas ut efter semesterperiodens slut i september.

Den extra ersättningen är uppbyggd i en bonustrappa enligt följande och gäller verksamheterna Berggården, Hällestadgården, Skedevi hemtjänst och Hällestad hemtjänst.

8000 kr för åtta veckor.
6000 kr för sju veckor.
5000 kr för sex veckor.

För dig som är intresserad av att arbeta inom social omsorg finns också möjlighet till extra ersättningen under sommaren inom personlig assistans. För att kunna ta del av den extra ersättningen behöver du acceptera ett färdigt schema på sex till åtta veckor anpassat för verksamheten och ha god närvaro under ditt vikariat. Ersättningen betalas ut efter semesterperiodens slut i september.

Den extra ersättningen är uppbyggd i en bonustrappa enligt följande och gäller samtliga arbetsgrupper inom personlig assistans. 

5000 kr för åtta veckor.
4000 kr för sju veckor
3000 kr för sex veckor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fyllt 18 år innan den 15/6-20. Du gillar att arbeta med människor och har en god samarbetsförmåga. Som person är du engagerad, flexibel, och ansvarsfull. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av arbete med människor inom dessa områden är meriterande.

Du ska kunna läsa och kommunicera på svenska för att tillgodose den information som ingår i ditt arbete.

Körkort är ett krav inom vissa verksamheter. Datorvana krävs då dokumentation är en arbetsuppgift.

Urval sker löpande, tveka inte att skicka in din ansökan!

Övrig information

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2020-08-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2020-06-16
Löneform Timlön
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/334
Kontakt
  • Anna-Therese Aldrev, Rekryteringskonsult, 0122-85491
  • Johanna Carlberg, Rekryteringskonsult, 0122-85499
Facklig företrädare
  • Katarina Yderfors, Kommunal, 0122-85272
Publicerat 2019-12-27
Sista ansökningsdag 2020-06-18

Tillbaka till lediga jobb