Uddevalla kommun, Socialtjänsten

Uddevalla – en plats för hela livet 

Välkommen att bli en del av vår växande kommun - och att tillsammans med oss arbeta för att ge våra kommuninvånare ännu bättre service.  

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt mål är att alla ska kunna trivas och växa - under ett helt yrkesliv. Vi vill också utvecklas som arbetsgivare och arbetar aktivt för att på bästa sätt ta till vara på din kunskap och ditt engagemang. Vi uppskattar och uppmuntrar till medskapande från alla. 

Uddevalla kommun är en vacker plats vid havet i hjärtat av Bohuslän. Vi tror på ett öppet och positivt samspel mellan kommun, utbildning, näringsliv och kultur.  

Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss! 

Söker du ny utmaning?

Beskrivning av arbetsplatsen

Vi söker nu en 1:e socialsekreterare till vår mottagningsgrupp. Mottagningsgruppen handlägger inkomna anmälningar och ansökningar, gör en första bedömning i olika typer av frågor som rör barn och unga samt skriver LUL yttranden.

Arbetsplatsen består av mottagningsgruppen som är fyra socialsekreterare och 1:e socialsekreterare, utredningsgruppen består av 17 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare samt enhetschef. Som 1:e socialsekreterare arbetar du nära våra medarbetare i övriga enheter inom sektionen för barn och unga. Uddevalla socialtjänst har väl utbyggda insatser på hemmaplan.

Det här är en tjänst där du kommer att trivas om du gillar ett arbete i konstant förändring, i högt tempo och stor variation i arbetsuppgifter. Du får hjälp och stöd i att fatta beslut i ditt arbete av dina kollegor och enhetschefen.

Uddevalla Kommun erbjuder en friskvårdstimma per vecka på arbetstid, friskvårdspeng samt förtroendetid vilket innebär 4,5 dag extra ledighet per år.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete som 1:e Socialsekreterare är betydelsefullt och mångfacetterat. Du ger stöd och vägledning till socialsekreteraren i handläggningsprocessen avseende vad som bör göras. Du ansvarar för att arbetet utförs med god kvalité och i enlighet med rutiner, riktlinjer och gällande lagstiftning. Du har det sammanhållande ansvaret för gruppen och ansvarar för samverkan både internt och externt. I rollen ingår att delta i arbetet med att ständigt förbättra vår effektivitet och våra arbetsprocesser.

Vidare kommer du att arbeta nära Barnahuset och delta i samråden. Du är också delaktig i att ge en god introduktion till nyanställda inom enheten. Du ingår i externa samverkansgrupper. Vid arbetstoppar avlastar du övriga förstar genom tex företräda nämnden i förvaltningsdomstol, vara föredragande inför nämnden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom med flerårig yrkesvana. Vi tror att du har arbetat med socialt arbete och utredningsarbete under en längre tid och känner dig redo för en ny roll. Det är meriterande om du redan idag har vana av tjänst i arbetsledande ställning. Redan idag tar du ett aktivt ansvar för verksamheten och tycker att det är roligt att diskutera socialt arbete med dina kollegor. Du ser det som självklart att du inte bara ska ge svar på alla frågor, då din uppgift är att få andra att växa och utvecklas. Vi tror också att du lockas av utvecklingsfrågor och har ett starkt driv och vilja förändra till det bättre. Du har god kunskap kring handlingsprocessen och dokumentation. Du är väl insatt i den lagstiftning som styr vårt arbete SoL och LVU.

Som person trivs du i en självständig roll där du får chansen att använda din förmåga att fatta beslut och driva egna processer. Då arbetsuppgifterna innefattar samarbete med både interna och externa kontakter behöver vi dig som kan skapa goda samarbetsrelationer. Vi ser även att du har en välutvecklad kommunikativ förmåga, vilket innebär att du bland annat kan ge svåra besked på ett professionellt sätt. Med din förmåga att på ett strukturerat sätt planera och organisera ditt arbete ser vi att du bidrar till att skapa kvalité i verksamheten.

I rollen som 1:e socialsekreterare måste du utrycka dig väl i både tal och skrift och ha goda kunskaper om BBIC. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Socialtjänsten kräver att utdrag från belastning-och misstankeregister innan anställning.

Låter tjänsten intressant? Tveka inte utan sök! Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden .

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190801
Löneform Individuellt
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/216
Kontakt
  • Lena Hansson , 0522-69 66 93
Facklig företrädare
  • Marita Birgersson, VISION, 0522-69 68 11
  • Joanna Gustafsson, SSR, 0522-69 67 99
Publicerat 2019-05-20
Sista ansökningsdag 2019-06-30

Tillbaka till lediga jobb