halsojobb.se

logga

vikarierande familjebehandlare Familjecentralen

Företag Sotenäs kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-27

Ansök nu

vikarierande familjebehandlare Familjecentralen

Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun. Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Vi söker vikarierande familjebehandlare till vår familjecentral.

Vi har en välfungerande familjecentral som söker en vikarie då vår ordinarie personal prövar på annat arbete under period.

Syftet med verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och deras familjer. Familjecentralen har som mål att vara en stabil, trygg och social mötesplats för familjer med barn i åldrarna 0-6 år.

På vår familjecentral arbetar du i ett team med BVC sköterskor, förskollärare,  och mödra- och barnhälsovårdspsykolog.

På Familjecentralen ges föräldrar och barn möjlighet att träffas och lära känna varandra, få råd, information och stöd av de olika kompetenserna som ingår i teamet på plats. Vi  erbjuder föräldrastöd i grupp eller individuellt utifrån föräldrars eller familjers olika behov.

Du kommer att ha din anställning på Individ och familjeomsorgen, som i Sotenäs kommun är en enhet med 22 anställda. Individ och familjeomsorgen har ett brett uppdrag, innefattande all myndighetsutövning för ekonomiskt bistånd, ensamkommande BUV,  barn och unga, missbruk och beroende, familjerätt, bostadsfrågor, bistånd, färdtjänst ,socialpsykiatri och LSS samt insatser från vårt insatsteam för våra invånare, som har behov av detta. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i det tvärprofessionella team som finns på Familjecentralen. Där kommer du utifrån tidig upptäckt arbeta med föräldrastöd och motiverande samtal med de föräldrar som önskar och har behov av det.

Du kommer även att få arbeta med uppdrag från socialsekreterare från IFO Barn och Unga då du kommer att ingå i IFO:s insats team.

Du kommer få nära arbetsledning av 1:e socialsekreterare Barn och Unga vid behov.

Du kommer även att erhålla processhandledning tillsammans med insatsteamet på IFO.   

Tjänsten är ett vikariat from 1/9 2021 tom 31/5 2022 med möjlighet till fast anställning efter vikariatets slut.

Intervjuer  och urval sker löpande under ansökningstiden.

Kvalifikationer

Socionom, socialpedagog eller annan högskoleutbildning inom socialt arbete.

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Information för rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Anställningsform

     Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön, individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Sotenäs

Län

      Västra Götalands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/91

Kontakt

  • Madeleine Barrling, 0523 - 66 47 33

Facklig företrädare

  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08 - 617 44 71

  • Vision, nås via kommunens växel, 0523 - 66 40 00

Publicerat

     2021-09-06

Sista ansökningsdag

     2021-09-27

Dela detta jobb

logga
vikarierande familjebehandlare Familjecentralen

Sotenäs kommun