halsojobb.se

-->

Vi söker legitimerad läkare till akutverksamheten. Medicinsk enhet Akut, Solna/Huddinge

Ort
Utgår

2020-03-31

Ansök nu

Vi söker legitimerad läkare till akutverksamheten. Medicinsk enhet Akut, Solna/Huddinge

 

Om oss
Inom Verksamhetsområdet Medicinsk Enhet Akut arbetar akutläkare och internmedicinare tillsammans. Hela vår verksamhet är fördelad på två siter, Solna och Huddinge. På båda siter bedriver vi bred vård av akut sjuka patienter i ett högt flöde där varje patient och medarbetare är viktig. Akutmottagningen i Huddinge är en av Sveriges största. Det är en öppen akutmottagning där vi tar emot ca 55 000 patientbesök per år. Intensivakuten i Solna har ett mindre flöde, ca 15 000 patientbesök. Hit kommer patienter med ett på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på NKS. Årligen vårdas mer än 17 000 akut sjuka patienter på våra akutvårdsavdelningar MAVA-medicinsk akutvårdsavdelning, MIMA-medicinsk intermediärvårdsavdelning och AVA-akutvårdsavdelning i Huddinge. Motsvarande siffra för AVA och IMA i Solna är ca 7000.

Inom verksamhetsområdet utbildas ST-läkare inom både akutsjukvård och internmedicin.

Om tjänsten
I Huddinge kommer du att arbeta som vikarierande legitimerad läkare på akutmottagningen och akutvårdsavdelningarna (AVA, KAVA och MAVA). I Solna arbetar du som legitimerad läkare på akutmottagningen på intensivakuten och AVA. På båda siter bemannar vi akutmottagningen dygnet runt årets alla dagar. Du har din huvudarbetsplats på endera av dessa siter. I arbetsuppgifterna ingår handledning av medicine kandidater, AT-läkare och omvårdnadspersonal. Vi arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier på alla våra enheter.  

I Huddinge startar vi under våren 2020 upp en pilot för en arbetstidsmodell för akutläkare enligt den akutläkar-modell som finns på SÖS och i Linköping sedan många år tillbaka.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med intresse för akutsjukvård och med erfarenhet av arbete på akutmottagning.  

God samarbetsförmåga. Intresse för forskning och undervisning samt utvecklingsarbete.  

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.   

I vår rekryteringsprocess ingår kontroller hos Socialstyrelsen (Hosp), IVO samt Belastningsregistret. I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval.  

Välkommen med din ansökan!  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV

2. Personligt brev  

3. Legitimationsbevis

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Samtliga korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".

Karolinska är ett rökfritt sjukhus!

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Vi söker legitimerad läkare till akutverksamheten. Medicinsk enhet Akut, Solna/Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset