halsojobb.se

Vi söker legitimerad läkare till akutverksamheten, Medicinsk enhet Akut i Huddinge och Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-31

Ansök nu

Vi söker legitimerad läkare till akutverksamheten, Medicinsk enhet Akut i Huddinge och Solna

Om oss
Inom verksamhetsområdet Medicinsk Enhet Akut arbetar akutläkare och internmedicinare tillsammans. Hela vår verksamhet är fördelad på två siter, Solna och Huddinge. På båda siter bedriver vi bred vård av akut sjuka patienter i ett högt flöde där varje patient och medarbetare är viktig.

Akutmottagningen i Huddinge är en av Sveriges största öppna akutmottagningar där vi tar emot cirka 55 000 patientbesök per år. På våra akutvårdsavdelningar MAVA-medicinsk akutvårdsavdelning, MIMA-medicinsk intermediärvårdsavdelning och AVA-akutvårdsavdelning vårdas årligen mer än 17 000 akut sjuka patienter.

Intensivakuten i Solna har ett mindre flöde med omkring 15 000 patientbesök. Hit kommer patienter med ett på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på NKS. På akutvårdsavdelningarna IMA och AVA i Solna vårdas årligen cirka 7 000 patienter.

Inom verksamhetsområdet utbildas ST-läkare inom både akutsjukvård och internmedicin.

Om tjänsten
I Huddinge kommer du att arbeta på akutmottagningen och akutvårdsavdelningarna (AVA, KAVA och MAVA). I Solna arbetar du på intensivakuten och AVA. På båda siter bemannar vi akutmottagningen dygnet runt årets alla dagar och du har din huvudarbetsplats på endera av dessa siter. I arbetsuppgifterna ingår handledning av medicine kandidater, AT-läkare och omvårdnadspersonal. Vi arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier på alla våra enheter.  

Tjänsten är som vikarierande legitimerad läkare.

I Huddinge startar vi under våren 2020 upp en pilot för en arbetstidsmodell för akutläkare enligt den akutläkar-modell som finns på SÖS och i Linköping sedan många år tillbaka.

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med intresse för akutsjukvård och med erfarenhet av arbete på akutmottagning.  

God samarbetsförmåga. Intresse för forskning och undervisning samt utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.   

I vår rekryteringsprocess ingår kontroller hos Socialstyrelsen (Hosp), IVO samt Belastningsregistret.

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. CV
2. Personligt brev  
3. Legitimationsbevis

Välkommen med din ansökan!  

 

Tema Akut och reparativ medicin består av fem medicinska enheter (Akut,Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals och hörsel och balans, samt Transplantation), två omvårdnadsområden (Solna respektive Huddinge) samt en vårdadministrativ enhet. Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnads ämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer.

Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten. Tema ARM är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Vi söker legitimerad läkare till akutverksamheten, Medicinsk enhet Akut i Huddinge och Solna

Karolinska Universitetssjukhuset