halsojobb.se

Logo

Vi söker kontaktperson

Företag Klippans kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-30

Ansök nu

Vi söker kontaktperson

Arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Att vara kontaktperson för en person med funktionsnedsättning innebär att bryta social isolering som kan vara en följd av funksnedsättningen. Som kontaktperson träffar du den enskilde 2-4 gånger per månad. Utifrån kundens behov bestämmer ni gemensamt vad ni vill göra under tiden ni är tillsammans.

Att vara ledsagare innebär ett socialt stöd och ger möjligheter för din kund att delta i olika aktiviteter och i samhällslivet. Uppdragens omfattning ser olika ut och kan variera från några timmar per vecka och uppåt.

Kontaktpersonens uppgift är att avlasta föräldrar eller närstående till ett barn med funktionsnedsättning. Det innebär att du i familjens hem avlastar föräldrarna i det dagliga omvårdnadsarbetet och ger dem möjlighet att ägna sig åt varandra, sina övriga barn eller någon fritidsaktivitet. Du arbetar i den enskildes hem och närmiljö.

Uppdragstagare som kontaktperson är ingen anställningsform utan ett kommunalt uppdrag som erhåller kompensation i form av en arvodes- samt en omkostnadsersättning.

Kvalifikationer

Som kontaktperson är det viktigt med en god social förmåga. Du ska kunna ta initiativ till olika aktiviteter och samtidigt vara lyhörd och flexibel för behov och önskemål. Du har ett genuint intresse för att arbeta med människor och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning men det är inget krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Om du blir erbjuden tjänst ska giltigt utdrag från Polisens belastningsregister uppvisas.

Omfattning/Varaktighet

Timavlönad,

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Lillemor Nord , Handläggare för uppdragsanställning
Telefon 0435-288 45
E-post lillemor.nord@klippan.se
 

Fackliga kontaktpersoner

Ansökan

Vi tar emot ansökan via Offentliga Jobb: Ansök

Ange referens: C63187-2021-6
Sista ansökningsdag: 2021-11-30

Arbetsgivare

Klippans kommun
Socialförvaltningen - Socialförvaltningen Verksamhetsområde IFO/FS

Dela detta jobb

Logo
Vi söker kontaktperson

Klippans kommun