halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi söker en biträdande överläkare till Kolorektalsektionen, Solna

Ort
Utgår

2022-07-13

Ansök nu

Vi söker en biträdande överläkare till Kolorektalsektionen, Solna

Tema Cancer är ett av de största av Karolinska Universitetssjukhusets teman. Tema Cancers vision är att bedriva världsledande vård, utbildning och forskning för förbättrad livskvalitet och överlevnad för patienter med tumörsjukdom.

Cancersjukvården inom Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet är sedan 2020 ett ackrediterat Comprehensive Cancer Centre av OECI, Organization of European Cancer Institutes. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande på Karolinska Universitetssjukhuset.

Om oss
Medicinsk Enhet Bäckencancer ingår som ett av sex verksamhetsområden i Tema Cancer. I ME Bäckencancer ingår 5 sektioner där vi nu söker en biträdande överläkare i kirurgi till Kolorektalsektionen.

Inom sektionen utförs såväl öppen som minimalinvasiv kirurgi av kolorektal cancer. Sektionen är ett regionalt och nationellt referenscenter för lokalt avancerad kolorektal cancer. Vi är sedan 2012 ett av fyra nationella centrum för kirurgi vid peritoneal carcinos där patienter behandlas med cytoreduktiv kirurgi och HIPEC. Vi är också en regionalt samordnande enhet för patienter med analcancer.

Utöver cancerverksamheten så har vi också ett väl etablerat samarbete med medicinska gastroenterologer gällande patienter med inflammatorisk tarmsjukdom. Vi har en bred och välutvecklad verksamhet för denna patientgrupp med stor erfarenhet av resektionskirurgi och rekonstruktiv kirurgi.

Kolorektalsektionen tar ett stort ansvar för bemanningen av kirurgjourslinjen på Karolinska Universitetssjukhuset som i Solna har ett huvudansvar för traumapatienter i Stockholm och även tar emot traumapatienter från andra delar av Sverige.

Om tjänsten
Tjänsten som biträdande överläkare omfattar 100 % kirurgisk heltidstjänstgöring förlagd inom kolorektalsektionen. Tjänstgöringen innefattar arbete med kolorektalkirurgiska patienter på operation, mottagning samt på vårdavdelning. Undervisning av läkarstudenter, läkare och andra personalkategorier samt deltagande som kirurgmellanjour på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna ingår i tjänsten.

Vi söker
Vi söker en skicklig, högpresterande person med god samarbetsförmåga och gott omdöme som tar självständigt ansvar för att utveckla kolorektalsektionen. En bred kompetens inom kolorektal kirurgi både vad gäller öppen och laparoskopisk kirurgi värdesätts. Särskild tyngdpunkt läggs på spetskunskap avseende högspecialicerad kirurgi av kolorektal cancer och inflammatorisk tarmsjukdom. Vi vill också att du aktivt bidrar till undervisning och forskningsmässig utveckling. Erfarenhet av och gedigen kompetens inom traumakirurgi är meriterande.

Kvalifikationer

Krav: Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i kirurgi. Erfarenhet som specialistläkare inom öppen och laparoskopisk kolorektalkirurgi.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Meriterande: Pågående forskning med genomgången halvtidskontroll. Erfarenhet av traumakirurgi. Har man ytterligare tjänsteår inom verksamhetsområdet är det meriterade


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Vi utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdomar. Mer om oss finner du på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-cancer/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Petri Rantanen, Läkarförbundet

Telefon
072-4694805

Dela detta jobb

Vi söker en biträdande överläkare till Kolorektalsektionen, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset