halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi söker distriktssköterskor till Primärvården i Region Jämtland Härjedalen

Ort
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Vi söker distriktssköterskor till Primärvården i Region Jämtland Härjedalen

Arbetsplatsbeskrivning

Primärvården är inne i en spännande fas med fokus på nära vård och utveckling av distansoberoende tjänster. Samarbeten mellan hälsocentraler och mellan hälsocentraler och sjukhuset stärks som en del i utvecklingen till nära vård. I Primärvårdens uppdrag ingår även ungdomsmottagningar och sjukvårdsrådgivningen/1177.

Vill du vara med och utveckla framtidens primärvård där vi from årsskiftet arbetar mer förebyggande bland annat med med hälsosamtal? Du jobbar dagtid i en positiv miljö på välfungerande och välbemannade hälsocentraler runt om i länen. Du blir en del av ett härligt och energiskt gäng som jobbar med patientens bästa i fokus.

Inom Primärvården arbetar distriktsläkare, ST-läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, psykologer, kuratorer, barnmorskor, BHV-sköterskor, rehabkoordinator, sekreterare med flera.

Primärvården i Region Jämtland/Härjedalen är uppdelade i fyra närvårdsområden: Närvårdsområde Åre/Krokom/Strömsund, Närvårdsområde Östersund, Närvårdsområde Härjedalen och Närvårdsområde Berg/Bräcke/Ragunda

Närvårdsområde Åre/Krokom/Strömsund består av sju hälsocentraler och två filialmottagningar i kommunerna Åre, Krokom och Strömsund. Det finns tre ambulansstationer samt säsongsvis en extra bil i Åre. I Strömsund finns en närvårdsavdelning med möjlighet till dagvård och inläggning av patienter. I Åre finns en omfattande turism och uppemot 35000 bäddar med en beläggning som varierar under året.

I Östersunds Närvårdsområde finns sex hälsocentraler, varav fyra i centrala Östersund samt en i Brunflo och en i Lit.. Odensala hälsocentral är en välutvecklad akademisk verksamhet vilken utgör en central del av primärvården som universitetssjukvårdsenhet. Det finns en ambulansstation i Östersund

Nära Vård Berg/Bräcke/Ragunda har sex hälsocentraler, två i varje kommun, Berg, Bräcke och Ragunda. Det finns tre ambulansstationer området. Det finns även fyra distriktssköterskemottagningar som filialer till hälsocentralerna. Ragunda utgör modellområde för utveckling av nära vård i ett projekt som finansieras av särskilda medel från Socialdepartementet.

Härjedalens närvårdsområde utgörs av Härjedalens kommun. Regionen driver två hälsocentraler, en i Sveg och en i Funäsdalen. Det är långa avstånd till sjukhuset i Östersund och därför hanteras mycket av vården på plats, såväl akut som planerat. Röntgen finns på båda hälsocentralerna. Säsongsvis finns filialer i Vemdalen och Lofsdalen kopplat till vintersportanläggningarna. Periodvis vistas upp emot 40 000 personer i Härjedalen, vilket kräver att sjukvården växlar upp för att möta behoven av vård. Det finns tre ambulansstationer i närvårdsområdet samt säsongsvis en extra bil i Vemdalen.

I Jämtland är det nära till naturen med fjäll, skog, djur och vackra omgivningar. Länet erbjuder stora möjligheter till rekreation, såsom skidåkning, skoteråkning, paddling, fjällvandring, fiske och andra friluftsaktiviteter. Eller bara möjlighet att uppleva total tystnad och stillhet då kommunen är större än Skåne län till ytan och relativt glest befolkad.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta på en hälsocentral i Primärvården som distriktssköterska innebär mottagningsarbete, telefonrådgivning, service vid läkarmottagningen, viss akutverksamhet kan också förekomma. Meriterande är erfarenhet av arbete på hälsocentral samt att ha ett intresse för digitalisering och nya arbetssätt då vårt uppdrag är att utveckla dessa områden.

Kvalifikationer

Vi söker sig som är legitimerad distriktssköterska och vill arbeta för en god primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet.

Du har ett genuint intresse för människor och har patienten i fokus.

Vi värdesätter att du är engagerad och flexibel som person med en god samarbetsförmåga och vilja att vara med och utveckla verksamheten.

Vi förväntar oss att du tillsammans med dina kollegor bidrar med din kompetens och ett gott bemötande för att ge patienterna bästa möjliga vård. Du trivs i din yrkesroll, är engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat då du har initiativförmåga och ansvarskänsla.

Andra uppgifter

Facklig kontaktperson:
Charlotte Esping Svarc
Vårdförbundet
charlotte.esping-svarc@regionjh.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Ingela Gillberg
Verksamhetschef NV Östersund
Telefon: 063147223
Email: ingela.gillberg@regionjh.se
Namn: Jim Kaarnavuo
Verksamhetschef NV Härjedalen
Telefon: 072525729
Email: jim.kaarnavuo@regionjh.se
Namn: Christina Sonesson
Verksamhetschef NV Berg/Bräcke/RAgunda
Telefon: 068716652
Email: christina.larsson@regionjh.se
Namn: Kerstin Norrbin
Verksamhetschef NV Åre/Krokom/Strömsund
Telefon: 0730863720
Email: Kerstin.norrbin@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

 

Ansökan

Referensnummer: Persr/342/2022
Sista ansökningsdag: 2022-06-30

Dela detta jobb

Vi söker distriktssköterskor till Primärvården i Region Jämtland Härjedalen

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård