halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Veterinär med ledarerfarenhet sökes

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-22

Ansök nu

Veterinär med ledarerfarenhet sökes

Livsmedelsverkets team Kalmar söker en coachande och tydlig biträdande chef som vill vara med och göra skillnad för svenska konsumenters livsmedelssäkerhet. Som biträdande teamchef bidrar du till teamets utveckling och du bemannar, planerar samt följer upp verksamheten. Tjänsten ger dig också goda möjligheter att utvecklas i den veterinära rollen och bli en del av en samhällsviktig verksamhet, då detta är ett delat uppdrag mellan att arbeta som biträdande teamchef samt hoppa in som officiell veterinär i verksamheten vid behov.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som anställd i den här rollen har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Team Kalmar består av ca 20 medarbetare och är ett av fem team som tillhör avdelningen Mellersta Sverige. Teamets medarbetare är placerade i Kalmar och Lammhult, men du kommer att vara placerad på vårt kontor i Kalmar. Teamet arbetar med besiktning och kontroller i samband med slakt där vi har fokus på livsmedelssäkerhet, djurskydd och redlighet. Teamets arbete präglas av laganda och utvecklingsfokus där man kontinuerligt stöttar varandra i kontrollarbetet.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med teamets och medarbetarnas utveckling och ansvarar för bland annat bemanning, arbetsmiljö och uppföljning av en del av teamet. Som biträdande teamchef och officiell veterinär har du fokus i första hand på sakfrågor, men bistår teamchefen i de frågor där din insats bedöms behövas. Du och dina medarbetare är myndighetspersoner med en kontrollfunktion där det även ingår att underlätta för företagen att göra rätt. Placeringsort är Kalmar och det ingår vissa resor i tjänsten.

Som officiell veterinär besiktigar du de djur som anländer till slakterier och är en viktig del i kedjan mot säkra livsmedel. Du får använda din breda veterinärmedicinska kompetens för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska.

Chefsuppdraget kräver ca 50% av arbetstiden, övriga 50% utförs arbete som officiell veterinär. Hur arbetet fördelas mellan uppdragen kan variera under året.

Dina kvalifikationer

Du innehar svensk veterinärlegitimation och har tidigare ledarerfarenhet. Om du har tidigare chefserfarenhet med personalansvar så ser vi det som meriterande. Vidare är det även meriterande om du har erfarenhet av kontroll eller tillsyn och/eller annat myndighetsarbete sedan tidigare. Det är mycket viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska samt har en god administrativ förmåga. God datorvana och B-körkort är krav.

Som person har du intresse för ledarskap och förmåga att samarbeta. Med tydlig och lyhörd kommunikation skapar du engagemang och förtroende bland dina medarbetare och de företagare du möter. Det är viktigt att du har mod att fatta beslut och ta ansvar för dessa. Givetvis efterföljer du den statliga värdegrunden. Du planerar, organiserar och följer upp verksamheten med god struktur, både på kort och på lång sikt. Du är en coachande ledare som ger dina medarbetare utrymme och ansvar att växa. Du tar dig an chefsrollen på ett prestigelöst sätt och är anpassningsbar utifrån verksamhetens varierande behov. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Marie Johansson, 018-17 57 62 eller avdelningschef Johanna Gifting, 016-17 43 44. Representant för Saco-S är Nora Arifali och för ST Leif Pedersen, de nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-08-22

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Mellersta Sverige

Diarienummer: 2022/02109

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser. All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten. Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

 

Dela detta jobb

Veterinär med ledarerfarenhet sökes

Livsmedelsverket