halsojobb.se

Logga

Verksamhetspedagog

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Verksamhetspedagog

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

Vi söker en verksamhetspedagog till en nyproducerad gruppbostad enligt LSS.

Gruppbostaden består av 6 lägenheter och inflyttning beräknas att starta i juni 2020. Du kommer i första hand att vara med i arbetet kring att starta upp den nya verksamheten, vilket bland annat innefattar rekrytering av stödassistenter och stödpedagoger samt att lära känna de brukare som ska flytta till gruppbostaden. Du kommer att påbörja arbetet med att upprätta dagliga strukturer, utifrån ett lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik, för brukarna. Arbetstiden är till en början förlagd dagtid men kvälls- och helgarbete kan komma att bli aktuellt i samband med inflyttningar.

I Uddevalla kommun pågår ett förändringsarbete vad gäller organisationen för verksamhetspedagoger inom grupp- och servicebostäder enligt LSS. Vid årsskiftet kommer verksamhetspedagogerna att vara knutna till en enhetschef och arbeta riktat mot olika verksamheter. På sikt kommer även utannonserad tjänst att ingå i den nya organisationen och uppdraget kommer att innefatta arbete mot fler verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetspedagog har du ett övergripande ansvar för att utveckla det sociala och pedagogiska arbetet i verksamheten. Utifrån brukarnas individuella behov och riktlinjer för verksamheten har du en central roll i att handleda och stötta personalen. Uppdraget handlar också om att söka ny kunskap kring arbetsmetoder och förankra dessa i verksamheten samt följa upp tillsammans med personalgruppen. Arbetet innefattar handledning och kompetensutveckling och det är viktigt att du kan lyfta fram, tillvarata och uppmuntra arbetsgruppens styrkor och kompetens samt utmana till ny kunskapsinhämtning. Det pedagogiska arbetet kan också innefatta arbete mot andra enheter och utvecklingsarbete inom organisationen. Arbetet sker i nära samarbete med enhetschef och legitimerad personal.

Kvalifikationer

3-årig högskoleutbildning till socialpedagog, socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du besitter god kunskap om personer med intellektuella funktionsnedsättningar och/eller andra psykiska funktionsnedsättningar. Du har god kunskap om och stor erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Erfarenhet av arbete som verksamhetspedagog och god kunskap om neuropsykiatriska funktionshinder är meriterande. Datorvana är krav.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som personlig mognad, flexibilitet samt förmåga att arbeta i grupp och självständigt. Du har en förmåga att leda och få med dig andra.

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Verksamhetspedagog

Uddevalla kommun