halsojobb.se

Vårdenhetschef till intensivvården i Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-21

Ansök nu

Vårdenhetschef till intensivvården i Solna

Vill du vara med och leda den mest avancerade intensivvården in i framtiden? Välkommen att söka till oss på intensivvården i Solna!

Om oss

Medicinsk enhet (ME), Intensivvård och thoraxoperation är en del av Funktions Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) som organiserar intensiv-, anestesi- och operationssjukvård för vuxna i både Solna och Huddinge. Enheten har omkring 600 medarbetare och är därmed en av Skandinaviens största intensivvårdsorganisationer. Intensivvård Solna omfattar två sektioner: Thoraxintensivvård och thoraxoperation samt Intensivvård Solna.

Verksamheten innehåller tre intensivvårdsavdelningar (CIVA, NIVA och THIVA) och en operationsenhet - thoraxoperation. Sektionerna samarbetar tätt och leds av en vårdenhetschef samt två sektionschefer/läkarchefer.

 • Neurointensivvård (NIVA) bedriver huvudsakligen högspecialiserad intensivvård för patienter med skador i hjärna och ryggmärg, så som vård efter neurotrauma, hjärnblödningar eller allvarliga infektioner i centrala nervsystemet. Avdelningen är ensamutförare av neurointensivvård i Stockholm.

 • Centralintensivvård (CIVA) bedriver allmän och specialiserad intensivvård för vuxna patienter med exempelvis traumatiska skador, sepsis och mjukdelsinfektioner. Till verksamheten hör även tryckkammarbehandling (HBO) och mottagning för uppföljning av patienter efter intensivvård.

 • Thoraxintensivvård (THIVA) bedriver huvudsakligen intensivvård efter hjärtkirurgi samt patienter i behov av avancerad hjärtsviktsbehandling så som ECMO eller hjärtpump.

 • Thoraxoperation bedriver hjärt- och thoraxkirurgi samt viss postoperativ vård.

Här kan du läsa mer om intensivvården på Karolinska och hur det är att jobba hos oss på Intensivvården på Karolinska Universitetssjukhuset

Om tjänsten

Som vårdenhetschef arbetar du strategiskt med att leda och coacha omkring 14 omvårdnadschefer inom de olika vårdgolven så att verksamheten utvecklas och levererar efter våra patienters behov. Omvårdnadscheferna är i sin tur förstalinjechef för all omvårdnadspersonal inom verksamheterna. Du samarbetar tätt med de medicinskt ansvariga sektionscheferna samt övriga vårdenhetschefer inom Funktion PMI.

Du rapporterar till verksamhetschef för medicinsk enhet Intensivvård och thoraxoperation och är en viktig del av enhetens ledningsgrupp.

Vi söker dig som:

 • är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och förmåga att se helheten

 • har erfarenhet av större chefsuppdrag och av att framgångsrikt utveckla verksamheter genom att leda andra chefer och medarbetare med engagemang och delaktighet

 • är tydlig, välorganiserad och har förmåga att delegera och följa upp

 • har förmåga att prioritera, fatta beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter

 • samarbetar för att nå övergripande mål. Du hjälper kollegor, tar egna initiativ utifrån gemensamma mål och är prestigelös nog att rycka in där det behövs

 • är trygg i dig själv och finner dig i en föränderlig vardag

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett viktigt, stort, stimulerande och utvecklande chef- och ledningsuppdrag i en föränderlig verksamhet. Hos oss blir du en mycket viktig och ledande del av Sveriges största intensivvårdsorganisation och får möjlighet att driva vården framåt för de allra svårast sjuka patienterna. Verksamheten är dynamisk och håller hög kvalitet. Många av våra patienter lider av sjukdomar där vi är ensamutövare i Region Stockholm och vi vårdar också ett växande antal patienter från andra delar av landet.

Under ditt första år erbjuds du en chefsintroduktion i syfte att skapa förutsättningar för att du ska känna dig trygg, trivas och snabbt komma in, förstå och kunna leverera i din chef- och ledarroll. Ytterligare chefs- och utvecklingsprogram erbjuds efter behov.

Här kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som chef på Karolinska och här kan du ta del av intervjuer där andra chefer inom PMI berättar om sin roll.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.

Kvalifikationer

Krav

 • Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av intensivvård eller annan liknande verksamhet

 • Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda andra chefer i liknande verksamhet

 • Stort intresse för ledarskap, utvecklings- och förbättringsarbete

 • Erfarenhet av forskning och undervisning är meriterande

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Intervjuer och urval sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag!

I denna rekrytering sker urval och intervjuer fortlöpande.

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV

 2. Personligt brev

 3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna.

Vi är delaktiga i både den elektiva samt akuta patientverksamheten och samarbetar med andra Teman och specialiteter i en rad olika operationstekniker och robotkirurgi samt i anestesiologiska uppdrag inför behandlingar och undersökningar.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Vårdenhetschef till intensivvården i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset