halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vårdenhetschef till avdelning 61 Kirurgi

Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Vårdenhetschef till avdelning 61 Kirurgi

Har du genuint intresse för ledarskap och drivs av att utveckla såväl medarbetare som verksamhet? Vi söker en Vårdenhetschef för spännande uppdrag på avdelning 61, Kirurgi. En avdelning som är bäst i Sverige inom sitt område. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig ett spännande chefsuppdrag, där du får vara med och driva förändrings- och förbättringsarbete med fokus på patienternas och medarbetarnas bästa. Du planerar och leder arbetet utifrån klinikens och sjukhusets mål och värderingar. En viktig del är även att stödja, motivera och utveckla dina medarbetare.

Du leder avdelningen tillsammans med medicinskt ansvarig läkare. Till din hjälp finns stödfunktioner såsom biträdande vårdenhetschef, vårdsamordnare, koordinator och bemanningsassistent.

Du ingår i klinikens vårdenhetschefsgrupp och har ett nära samarbete med vårdenhetscheferna på de övriga tre vårdavdelningarna. Du rapporterar direkt till vårdchefen.

Avdelning 61 bedriver både akut och elektiv vård. Utmärkande är att vi är bäst i Sverige på kolorektalkirurgi och postoperativ vård. Vi har tillgång till avancerad omvårdnadskompetens i form av stomiterapeut. Vi är framgångsrika i arbetet enligt ERAS vårdprogram, samt ensamma i Sverige om att bedriva en pågående studie kring optimering av patienter inför operation.

Arbetsbeskrivning

I rollen som vårdenhetschef kommer du att vara ansvarig för enheternas personal, ekonomi, omvårdnad, rekrytering och utveckling. Personalgruppen består av både sjuksköterskor och undersköterskor.Det finns flera sjuksköterskor med specialistutbildning på avdelningen.

Tillsammans med biträdande vårdenhetschef har du medarbetaransvar för ca 70 medarbetare. Du coachar och ger förutsättningar för medarbetarna att utvecklas och organiserar avdelningen med rätt bemanning. Du håller utvecklings- och lönesamtal, rekryterar och introducerar nya medarbetare. Du försöker behålla personal genom att aktivt arbeta för ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Du har övergripande ansvar för omvårdnadsarbetet på avdelningen vilket innebär att säkerställa en hög patientsäkerhet, ett gott patientbemötande och en vård av god kvalitet. Uppdraget innebär också att bryta ner verksamhetsområdets mål och strategier till individuella mål för medarbetarna utifrån avdelningens verksamhetsplan. Du driver förbättrings- och förändringsarbeten samt följer upp och utvecklar arbetssätt och metoder. Du ansvarar för att avvikelser, miljöfrågor och samverkar med fackliga representanter.

Du ansvarar för avdelningens ekonomi, arbetar med budgetering och planering i samarbete med vårdchef och controller.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad inom kirurgi eller onkologi. Meriterande med tidigare chefs- eller ledarerfarenhet samt om du varit delaktig i att leda förändrings- och utvecklingsarbeten.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med ett genuint intresse för ledarskap. Du drivs ett intresse att utveckla vården och förbättra vårdprocesser. Du är engagerad, har god samarbetsförmåga och självinsikt samt kan skilja på personligt respektive professionellt.

Du har förmåga att se helheten och ta hänsyn till ett större perspektiv. Du förstår din egen roll men ser även till hela verksamhetens bästa. Du är resultatinriktad och kommunikativ med förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat genom delaktighet.

Du är ett föredöme genom personlig omtanke om dina medarbetare och lyfter andra människor, tar vara på deras kunskap samt stimulerar och entusiasmerar deras utveckling.

Övrigt

Danderyds sjukhus tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen. Arbetstid 40 h/vecka.

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Ansökan

Anställningsintervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om verksamheten
Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Här jobbar cirka 460 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus
100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus
 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Vårdenhetschef till avdelning 61 Kirurgi

Danderyds Sjukhus AB