halsojobb.se

Vårdenhetschef

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Vårdenhetschef

Verksamhetsområdet är ett av sjukhusets största med över 500 medarbetare. Organisationen består av åtta olika vårdavdelningar samt flera mottagningar. Vi vårdar varje år nästan 9000 patienter. Avdelningarna är inriktade mot flera olika specialiteter: AVA, IMA, Allmän Internmedicin, Gastroenterologi, Stroke, Neurologi, Endokrin och Lungmedicin.  
 
Vi söker nu en vårdenhetschef till Avdelning 93 som är profilavdelning för patienter med diabetes och endokrina sjukdomar. Avdelningen har intag från akutmottagningen dygnet runt och här vårdas till exempel patienter med nyupptäckt diabetes eller patienter med komplikationer från sin diabetes.  
 
Arbetsuppgifter:  
Som vårdenhetschef kommer du att vara ansvarig för enheternas personal, ekonomi, omvårdnad och utveckling. På avdelningen arbetar idag cirka 30 medarbetare. Du planerar och leder arbetet utifrån klinikens och sjukhusets mål och krav. Viktigt är att stödja, motivera och utveckla dina medarbetare. Avdelningen leder du tillsammans med medicinskt ansvarig läkare samt din biträdande vårdenhetschef. Teamet kompletteras även av en bemanningsassistent. Du samarbetar med och får stöd av klinikens stab avseende kvalitets- och utvecklingsfrågor. Du kommer att leda utvecklingsarbete och ha ett nära samarbete med klinikens övriga chefer och sektionens läkargrupp.  
 
Anställningsform:  
Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande på 4 år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen. Förordnandet kan förlängas. 40 tim/vecka. Heltid.  
 
Kvalifikationer:  
Du är legitimerad sjuksköterska med en bred erfarenhet, gärna av internmedicinsk akutsjukvård. Du har tidigare chefserfarenhet och varit med och lett förändrings, och utvecklingsarbeten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Meriterande är:  
Vidareutbildning efter sjuksköterskeexamen.  
 
Personliga egenskaper:  
I ditt ledarskap har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer med såväl interna som externa kontaktpersoner. Du är lugn, stabil, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Vidare har du en god strategisk och analytisk förmåga. Du har också en förmåga att entusiasmera och leda dina medarbetare i arbetet mot gemensamma mål. Du är trygg i dig själv och vågar fatta beslut, men samtidigt lyhörd för dina medarbetare. Du tycker det är stimulerande att utveckla medarbetare och verksamheter och vill göra det tillsammans med din omgivning.  
 
Övrig information:  
Danderyds Sjukhus AB har ett väl etablerat ledarskapsprogram som anpassas efter dina behov av utveckling och stöd. Som nyanställd chef ingår du i sjukhusets introduktionsprogram, där du bl.a. tilldelas en fadder samt genomgår vår grundutbildning för nya chefer.

Dela detta jobb

Vårdenhetschef

Danderyds Sjukhus AB