halsojobb.se

Vårdare 85 %

Företag Motala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-21

Ansök nu

Vårdare 85 %

Om arbetsplatsen

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Sociala Resursverksamheten med drygt 400 tillsvidareanställda är en utförarverksamhet riktad till barn, ungdomar och vuxna. Vi styrs bl.a. av LSS, SoL och HSL och har verkställighetsansvar för insatser reglerade av dessa lagar. Verksamheten genomsyras av att vi sätter individen i centrum och att vi samverkar för att kunna tillgodose individens behov. Verksamheten har ett stort kundfokus, god serviceanda och ger förutsättningar för ett gränsöverskridande arbete som är både inspirerande och kompetensutvecklande. 

Arbetsuppgifter

Eriksbergsgatan är ett gruppboende med sex brukare som bor på boendet samt tre brukare i satellitlägenheter kopplat till gruppbostaden. 

Ditt uppdrag är att ge anpassad individuellt stöd och omvårdnad. Stimulans och lyhördhet för den enskildes behov samt stöd i alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, t ex handla, laga mat, städa, tvätta samt medicinhantering ingår i arbetsuppgifterna. I arbetet ingår även utåtriktade fritids- och kulturaktiviteter. 

I tjänsten ingår att arbeta målinriktat, utforma genomförandeplaner, dokumentation, förbereda och planera aktiviteter. 

Struktur, rutiner och planering är nyckelord för att få verksamheten att fungera vilket innebär att arbeta med tydliggörande pedagogik. Att söka information och ha omvärldsbevakning inom verksamhetsområdet är av vikt. 

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning, examen från omvårdnadsprogrammet alternativt barn- och fritidsprogrammet, inriktning LSS eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. 

Vi vill att du är en trygg och stabil person med självinsikt. Som person är du intresserad av att skapa goda relationer med brukare och andra aktörer. Du är lyhörd för andra och de behov som uttrycks, samtidigt som du har förmåga att ta svåra beslut och stå för dem och alltid ha individen i centrum. 

Eftersom du arbetar med människor blir den ena dagen inte den andra lik, så du får visa din flexibilitet och förmåga att ställa om och hitta lösningar i oväntade situationer. 

Vi vill att du ska vara med och utveckla arbetet på gruppboendet genom dina idéer, nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor och att du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. 
Erfarenhet av målgruppen, teckenkommunikation och tydliggörande pedagogik är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   SoF 15/19

Anställning

Arbetstid: Schema.
Varannan helg, dag, kväll och natt

Övrigt

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. 

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-03-21

Arbetsplats
Östergötlands län

Kommun
Motala

Yrkeskategori
Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Deltid

Antal tjänster
1

Kontaktperson

Rosane Moborn Andersson
Enhetschef 0141-22 50 00 (växel)

Facklig företrädare

Mats Erik Nordin
Facklig företradare 0141-22 50 00

Dela detta jobb

Vårdare 85 %

Motala kommun