Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i område Norr har ca 150 medarbetare fördelat på tre enheter; Vuxen, Barn och familj samt Ekonomiskt bistånd. Våra nyrenoverade fina lokaler ligger på Sallerupsvägen, nära Värnhem med utmärkta pendlingsmöjligheter och med ett stort utbud av affärer och restauranger. 

Vi på enhet Barn och familj söker dig som är socionom och vill arbeta med ungdomar och vuxna. Vår enhet består av fyra sektioner, varav två sektioner arbetar med utredning och uppföljning av insatser och två arbetar med öppenvård respektive familjehemsvård. 

Aktuella tjänster finns på vår sektion för öppenvård. 

Arbetsgruppen består i dagsläget av 7 familjebehandlare, 1 socialrådgivare och 2 förebyggare som arbetar självständigt eller tillsammans beroende på medborgarnas behov. Behovet av ungdomsbehandlare är en ny satsning för åldrarna 16-25 och arbetet kommer att ske på biståndsbedömt uppdrag av handläggande socialsekreterare på barn & familj eller vuxen. 

Vi hoppas att du vill vara med och bidra till gruppens goda samarbete! I gengäld får du kollegor med hög kompetens och med stor vilja att göra skillnad för våra medborgare.

Arbetsuppgifter

Utföra det stöd till unga/unga vuxna som matchar behovet beskrivet i uppdrag från handläggande socialsekreterare på enheten för barn & familj eller vuxen. 

- Utarbeta genomförandeplan och övrig dokumentation där stödet/behandlingen framgår. 

-Bygga arbetet på skyddande faktorer med målsättning att hindra/minska socialt normbrytande beteende och utanförskap 

-Utföra arbetet självständigt eller tillsammans med kollegor så effektivt och kunskapsbaserat som möjligt i den miljö där stödet behövs. T.ex. hemma hos den enskilde, genom att följa den enskilde till olika aktiviteter, myndighetsbesök eller i öppenvårdens lokaler. 

- Konstruera stöd/behandling till ungdomar på väg ut i vuxenlivet som exempelvis stöd i eget boende, sysselsättning och en meningsfull fritid. 

-Samarbete och samordning av myndighetskontakter kring och tillsammans med unga/unga vuxna 

-Arbetet vilar på systemteoretisk grund och ett salutogent förhållningssätt där styrkor och förmågor hos den enskilda och dennes nätverk ska tas tillvara. 

Kvalifikationer

-Socionom eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. 

-Flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med stöd/förändringsarbete inom socialtjänsten med ungdomar/unga vuxna och deras närstående. 

-Vilja och kompetens att arbeta flexibelt beträffande arbetsformer och arbetstider då kvällsarbete kan förekomma. 

-Du anser att laget är större än jaget och arbetar prestigelöst tillsammans med medborgare och samarbetspartners. Du är skicklig på att skapa och behålla relationer och att sätta gränser när det behövs. 

-Du kommunicerar aktivt, tydligt och hederligt och ser din del i helheten och kan leva upp till de dokumentationskrav tjänsten kräver. 

-Du har körkort och kör bil. 

-Meriterande om du har utbildning/kunskaper i MI, FFT, beroendeproblematik, social färdighetsträning, familjebehandling, psykisk ohälsa, nätverksarbete samt samarbete med andra professioner. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 2
 

Ansökan

Referensnummer: 28/18-176

Kontaktpersoner

  • Anette Svensson
  • Sektionschef
  • 0729-612344

Fackliga företrädare

  • Jenny Berg
  • SSR
  • 040-343891
  • Lejla Huseinovic
  • Vision
  • 0709-224173

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.